Levent Dönmez kimdir, kaç yaşındadır?

Türkiye'nin NTV'deki sesinden tanıdığı Levent Dönmez kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Kadir İnanır, Ekrem Bora, Tarık Akan, Anthony Hokins, Anthony Quinn gibi birçok isme ses olmuştur. İşte NTV'deki kendine has sükunet dolu sesiyle bilinen ses ve tiyatro sanatçısı Levent Dönmez biyografisi:

Google Haberlere Abone ol
Levent Dönmez kimdir, kaç yaşındadır?

NTV'de son dönemlerde Türkçe kelimelerin doğru kullanımı hakkında kısa kısa bilgilendirmeler yaparak, günlük hayatımızda istemeden yaptığımız vahim hataları ortaya çıkaran Levent Dönmez merak konusu oldu. NTV'de yayınlanan birçok programın seslendiricisi olan Levent Dönmez'i görüntü olarak pek görmüyoruz ancak kanalı izleyenler sesine oldukça aşınadırlar. Özellikle de kültür programlarının neredeyse tamamının seslendiricisi konumundadır. Levent Dönmez Türk sinemasında Kadir İnanır, Ekrem Bora, Tarık Akan gibi isimlerin sesi olduğu gibi aynı zamanda yabancı sinemalarda da birçok kişiyi dinlerken kulağımıza gelen sesin asıl sahibi oldu. Onlardan bazıları ise şöyle: Anthony Hopkins, Anthony Quinn ve Sean Connery. Peki, Levent Dönmez kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, ne iş yapıyor? İşte Levent Dönmez Biyografisi:

Seslendirme Sanatçısı ve Diksiyon Eğitmeni Levent Dönmez 1942 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Sanat dünyasına ilk kez İstanbul Erkek Lisesi’nde okurken adım atmaya başladı. Daha sonra üniversite yılları ve sonrasında çeşitli amatör tiyatro topluluklarında oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı. Gene bu dönemde İstanbul Uluslararası Öğrenci Festivallerinde iki oyun sahneledi.

İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları, Gülriz Sururi Engin Cezzar, İstanbul Halk Oyuncuları ve Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Tiyatrolarında çeşitli oyunlarda oynadı.

John Steinbeck’in aynı adlı romanından oyunlaştırdığı “Ay Battı” İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelendi. Ve o yılın en iyi oyunu seçildi.

Ali Ulvi Ersoy’la birlikte yönettikleri “Piri Reis ve Amerika Haritası” adlı belgesel, Antalya Film Festivali’nde “En iyi ikinci belgesel film” seçildi.

Tiyatroyla eş zamanlı olarak film seslendirme çalışmalarına katıldı. Uzun yıllar film seslendirme yönetmenliği yaptı. Artık seslendirme hayatına yalnızca konuşmacı olarak devam ediyor.
İlk olarak 1996 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda, Tiyatro Bölümü öğrencilerine Ses ve Konuşma (Diksiyon) dersleriyle başladığı öğretmenlik görevini, şu anda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Konservatuarı Sahne Sanatları Tiyatro Bölümü’nde sürdürmektedir.

LEVENT DÖNMEZ'İN GÖREV ALDIĞI TİYATROLAR

İst.Bel.Şehir Tiyatroları, Gülriz Sururi, Engin Cezzar Tiyatrosu, İstanbul Halk Oyuncuları, Gönül Ülkü. Gazanfer Özcan Tiyatrosu

Oynadığı Oyunlardan Bazıları :

Ayak Bacak Fabrikası, Yanlışlık, Saint Louis’de Randevu, Othello, Canlı Maymun Lokantası, Bülbülün Sesi, Devr-i Süleyman

LEVENT DÖNMEZ'İN SESLENDİRDİĞİ SANATÇILAR

Fikret Hakan, Serdar Gökhan, Bulut Aras, Mahmut Cevher, Talat Bulut, Ekrem Bora, Tarık Akan, Kadir İnanır, Kuzey Vargın. 

LEVENT DÖNMEZ'İN SESLENDİRDİĞİ YABANCI SANATÇILAR

Anthony Hopkins, Anthony Quinn, Burt Lancaster, Clint Eastwood, Robert Redford, Sean Connery

Yorumlar