Leicester City'nin Şampiyonlar Ligi keyfi

- İngiltere Premier Lig'de "peri masalı"nı gerçeğe dönüştüren Leicester City, bu sezon lige iyi başlamasa da ilk kez katıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde namağlup yoluna devam ediyor - Geçen sezon ilk 10 haftayı tek mağlubiyetle geçen mavi-beyazlı takım, bu sezon Arsenal, Liverpool, Manchester United ve Chelsea maçlarından tek puan alabildi - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk üç maçını kazanan ilk İngiliz takımı olan mavi-beyazlılar, dört haftalık bölümde kalesini gole kapatan ilk takım olarak turnuvanın tarihine geçti - Ranieri'nin öğrencileri topladıkları 10 puanla Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih, Juventus gibi dev kulüpleri geride bıraktı

Google Haberlere Abone ol
Leicester City'nin Şampiyonlar Ligi keyfi


LONDRA (AA) - YUNUS KAYMAZ - İngiliz futbolunda geçen sezon büyük bir sürprize imza atarak şampiyon olan Leicester City, bu sezon da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çekiyor.

İngiltere Premier Lig'de "peri masalı"nı gerçeğe dönüştürerek şampiyonluk turu atan 132 yıllık geçmişe sahip Leicester City, bu sezon ligde beklentilerden uzak bir performans sergilese de Şampiyonlar Ligi'nde yoluna kayıpsız devam ediyor.

Geride kalan 10 haftalık bölümde 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan mavi-beyazlılar, tarihinde ilk kez boy gösterdiği UEFA Şampiyonlar Ligi'de ise tamamen farklı bir tablo ortaya koyuyor.

Gruplardaki ilk üç maçını kazanan ilk İngiliz takımı olmayı başaran İtalyan teknik adam Claudio Ranieri yönetimindeki Leicester City, ilk dört haftalık bölümde kalesini gole kapatmasıyla da turnuvanın tarihine geçti.


- Zorlu fikstür puan kayıplarını artırdı

Premier Lig'de geçen sezon ilk 10 haftalık bölümü 19 puanla 5. sırada geçen Leicester City, bu sezon aynı dönemde büyük takımlarla karşılaşınca puan kayıplarını engelleyemedi.

Şampiyon olduğu 2015-2016 sezonuna Sunderland ve West Ham United galibiyetleriyle başlayan mavi-beyazlı ekip, 5 galibiyet ve 4 beraberlik aldığı ilk 10 haftadaki tek yenilgisini 5-2'lik skorla Arsenal'a karşı elde etti. Jamie Vardy'nin iki golüne Sanchez'in "hat-trick" ile yanıt verdiği bu mağlubiyet, Leicester City'nin 38 haftalık lig maratonunda sahasındaki tek yenilgisi oldu.

Sezon öncesinde Premier Lig ve Federasyon Kupası şampiyonlarını karşı karşıya getiren "Community Shield" maçında Manchester United'a 2-1 yenilen Leicester City, lige de Hull City mağlubiyeti ve Arsenal beraberliğiyle başladı.

Dördüncü haftada Liverpool'a 4-1, altıncı haftada Manchester United'a 4-1, sekizinci haftada Chelsea'ye 3-0 yenilen Ranieri'nin öğrencileri, şu ana kadar 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Topladıkları 12 puanla 11 sırada yer alan Leicester City, zirveden uzak bir görüntü çizdi.


- Real Madrid ve Barcelona'dan fazla puan topladı

132 yıllık tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteren Leicester City, Avrupa'nın önde kulüplerinin yer aldığı turnuvada ortaya koyduğu performansla bir kez daha adından söz ettirmeyi başardı.

Riyad Maherez'in iki gol attığı G Grubu'ndaki ilk maçında Belçika temsilcisi Club Brugge'u deplasmanda 3-0 gibi farklı bir skorla geçen mavi-beyazlılar, sonraki iki maçını Mahrez-Slimani işbirliğiyle 1-0 kazandı. Cüneyt Çakır'ın yönettiği Porto maçında Mahrez'in asistinde yeni transfer Slimani topu ağlara gönderirken, Kopenhag mücadelesinde ise Slimani'nin asistini Cezayirli futbolcu Mahrez golle sonuçlandırdı.

İlk 3 maçında rakip fileleri 5 kez havalandıran ve 9 puan toplayan Leicester City, Şampiyonlar Ligi'nde ilk üç maçını da kazanan ilk İngiliz temsilcisi olarak tarihe geçti. Kupanın formatının değiştiği 2003-2004 sezonundan bu yana 39 takım ilk üç maçından galibiyetle ayrıldı.

Dördüncü hafta maçında Kopenhag ile deplasmanda golsüz eşitliği bozamayan Ranieri'nin yönetimindeki İngiliz ekibi, Danimarkalı file bekçisi Kasper Schmeichel'ın koruduğu kalesinde hiç gol görmeyerek ilk dört haftada bunu başaran ilk takım oldu.

Gruplarda dört haftalık bölümün ardından 10 puana ulaşan Leicester City, Şampiyonlar Ligi'ni defalarca müzesine götürmüş Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih, Juventus gibi şampiyonluğun güçlü adaylarını şu ana kadar gösterdiği performansla geride bıraktı.

Gruplarında 3 galibiyet ve 1 mağlubiyeti bulunan Katalan ekibi Barcelona ile Almanya'nın Bayern Münih takımının dokuzar, sahadan 2 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrılan İspanya'nın Real Madrid ile İtalya'nın Juventus kulüplerinin ise sekizer puanı buluyor.


- Schmeichel'a nazar değdi

Son iki sezon Premier Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki performansıyla takımının başarısında pay sahibi olan 29 yaşındaki kaleci Kasper Schmeichel, çarşamba günü Kopenhag ile oynanan maçta yaşadığı sakatlık nedeniyle 4-6 hafta arasında sahalardan uzak kalacak.

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kalesinde hiç gol görmeyen Danimarkalı kaleci, şampiyon oldukları geçen sezon 36 gol yemişti. Schmeichel, bu sezon ilk 10 haftada oynadıkları maçlarda ise 16 gole engel olamadı.

Kasper Schmeichel, geçen sezon ilginç bir rastlantıya imza atmış ve babasıyla aynı yaşta ve aynı günde 23 yıl sonra şampiyonluk turu atmıştı. 1991-1999 yılları arasında Manchester United’ın kalesini koruyan ve takımıyla 5’i Premier Lig olmak üzere toplam 15 kez kupa kazanan Peter Schmeichel'ın oğlu alan Kasper, 38 hafta boyunca tüm maçlarda forma giymişti.


- Vardy eski günlerini arıyor

Riyad Mahrez ile birlikte şampiyonluğun mimarlarından olan Jamie Vardy, bu sezona istediği gibi başlayamadı.

Arsenal'ın kadrosuna katmak istediği ancak Leicester City'nin yeni sözleşme imzalattığı İngiliz oyuncu, geçen sezon ilk 10 haftayı 10 golle geçerken, bu yıl ise sadece Swansea City ile Liverpool ağlarını havalandırdı. Şampiyonlar Ligi'nde dört maçta da forma giyen 29 yaşındaki Vardy, ilk kez çıktığı Avrupa arenasında gol atma başarısını gösteremedi.

Sezon öncesinde şampiyon kadrosundan Kante'yi Chelsea'ye kaptıran Leicester City, 15 milyon sterline CSKA Moskova'dan Ahmed Musa'yı, 30 milyon sterline de Sporting Lisbon'dan Islam Slimani'yi renklerine bağladı.

25 yaşındaki Fransız futbolcunun yokluğunu arayan mavi-beyazlı takımın yeni transferlerinden 24 yaşındaki Ahmed Musa ligde ve Avrupa'da beşi ilk 11'de olmak üzere 10, 28 yaşındaki Slimani ise yedisi ilk 11'de olmak üzere 8 maçta forma giydi. İki futbolcu bu kulvarlarda toplam beş kez rakip fileleri havalandırdı.

Yorumlar