LC Waikiki Sahra altı Afrika pazarına girdi

LC Waikiki, Afrika’nın Sahra Altı olarak bilinen bölgesi Kenya’daki mağazasıyla yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Nairobi’deki Two Rivers Mall’da 1,5 milyon dolarlık yatırımla Kenya’daki ilk mağazasını açan LC Waikiki, yurtdışındaki mağaza sayısını 292’ye yükseltti.

Google Haberlere Abone ol
LC Waikiki Sahra altı Afrika pazarına girdi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye ile birlikte dünyada 15 ülkede pazar lideri olan LC Waikiki, yurtdışında büyümesini sürdürüyor. LC Waikiki, Afrika’nın Sahra Altı olarak bilinen bölgesi Kenya’daki mağazasıyla yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Nairobi’deki Two Rivers Mall’da 1,5 milyon dolarlık yatırımla Kenya’daki ilk mağazasını açan LC Waikiki, yurtdışındaki mağaza sayısını 292’ye yükseltti.

Türkiye ve dünya çapındaki yaygınlığını her geçen gün artıran, daha fazla müşterinin hayatına dokunan ürün ve hizmetleriyle büyüme yolculuğunu sürdüren LC Waikiki, dünya genelinde var olduğu ülke sayısını Kenya’nın başkenti Nairobi’de açtığı mağazayla 35’e çıkardı.

Nairobi Büyükelçisi Deniz Eke ve Nairobi yerel yöneticilerinin de katıldığı mağaza açılışıyla ilgili olarak LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, “Sahra Altı Afrika’daki ilk mağazamızı Kenya’nın başkenti Nairobi’de açtık. Yeni konseptimiz ile Nairobililerin hizmetine sunduğumuz mağazamız 1,5 milyon dolar yatırımla hizmete girdi. Şehrin yeni nesil AVM’si ‘Two Rivers Mall’da yer alan mağazamızın büyüklüğü 2000 metrekare” dedi.

İlerleyen dönemlerde Kenya'da en az iki mağaza daha açma planları olduğunun da altını çizen Vahap Küçük sözlerini şöyle sürdürdü; “Kenya’daki mağazamızın yanı sıra ilerleyen dönemde Afrika’nın güneyine de girecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bölgede tek mağaza ile kalmayacağız, ilk mağazamızın ardından yatırımlarımız yakın coğrafyalardaki diğer ülkelerde de devam edecek.”

Ulaşılabilir modanın adresi LC Waikiki, ‘İyi giyinmek herkesin hakkı’ felsefesiyle her yaştan erkek, kadın ve çocuk için kaliteli giyim ve aksesuarları uygun fiyatla müşterilerine sunuyor. Türkiye’deki %12’lik payıyla pazarın lideri olan LC Waikiki, aynı zamanda 14 yabancı ülkede de pazarın lideri konumunda. 2023 yılında 1500 mağazaya ulaşarak Avrupa’nın en başarılı 3 moda perakende markasından biri olmayı hedefleyen LC Waikiki, Türkiye ve dünya genelinde yaklaşık 750 mağaza ile hizmet veriyor.

1988 yılında kurulan ve 1997 yılından bu yana Türkiye’de LC Waikiki Mağazacılık çatısı altında hizmet veren LC Waikiki, “İyi giyinmek herkesin hakkı” misyonu ve “ulaşılabilir moda” anlayışıyla Türkiye’yi giydiriyor. LC Waikiki, büyüme serüvenini 29 yıldır hem yurt içi hem de yurt dışında sürdürüyor. Hazır giyim sektörünün dünyadaki önde gelen markalarından biri olan LC Waikiki, bugün 35 ülkede 750’ye yakın mağazası ve yaklaşık 35.000 çalışanıyla hizmet veriyor.

Yorumlar