Latin Amerika'dan ABD'nin Yemen saldırısına kınama

Venezuela ve Küba, ABD'nin Yemen'e yönelik saldırılarını kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Latin Amerika'dan ABD'nin Yemen saldırısına kınama

Küba ve Venezuela, ABD ve İngiliz Hava Saldırılarını Kınadı Küba ve Venezuela yönetimleri, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik hava saldırılarını şiddetle kınadı. Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bu saldırıların uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve Gazze'de yaşanan soykırımı cesaretlendirdiğini belirtti. Venezuela Dışişleri Bakanlığı ise internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıları kınayarak, bu tür eylemlerin bölgedeki istikrarsızlığı artırdığını vurguladı.

KÜBA: SOYKIRIMI CESARETLENDİREN SALDIRILAR

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, ABD ve NATO'nun Yemen'de uluslararası hukuku ihlal eden askeri saldırılarını kınadıklarını ifade etti. Rodriguez, bu tür eylemlerin Gazze'deki soykırımı cesaretlendirdiğine ve Filistin topraklarındaki ateşkes çağrılarını yinelediklerine dikkat çekti.

VENEZUELA: YASA DIŞI BOMBALAMALARA KARŞI ÇIKIŞ

Venezuela Dışişleri Bakanlığı, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınadığını açıkladı. Bakanlık, uluslararası hukuku ihlal eden ve bölgede istikrarsızlığa yol açan yasa dışı bombalamaların kabul edilemez olduğunu belirtti.

KIZILDENİZ'DEKİ GERGİNLİK

Yemen'deki Husilerin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşılık olarak ticari gemilere eylem düzenlemesi sonucu birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurdu. Pentagon, 6 Aralık 2023'te Husi güçlerinin saldırılarına karşılık "Deniz Görev Gücü" kurma planlarını açıkladı ve 18 Aralık 2023'te çok uluslu "Refah Muhafızı Operasyonu"nu duyurdu. Bu saldırılar, Süveyş Kanalı üzerinden geçen küresel ticaret rotasını ve tedarik zincirlerini tehlikeye atarak yeni bir krizin başlangıcı olabileceği endişelerini artırdı.

Yorumlar