Lastik dumanlarını 'fosfor bombası' diye haber yaptılar

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun dün Rasulayn şehir merkezinde yürüttüğü operasyonda terör örgütü YPG/PKK İHA'ların gözetlemesini engellemek için çok sayıda lastik yaktı. Amerikan merkezli Foreign Policy dergisinin Pentagon muhabiri ise, bu görseli kullanarak Suriye Milli Ordusu'nun kimyasal silah kullandığını öne süren skandal bir haber yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Lastik dumanlarını 'fosfor bombası' diye haber yaptılar

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu, dün Barış Pınarı Harekatı'nda Rasulayn şehrinde terör örgütü YPG/PKK ile mücadelesini sürdürdü. Harekatın ilk gününden bu yana ağır kayıplar veren YPG'li teröristler TSK ve SMO'yu engellemek için farklı yollara başvurdu.

TSK ve SMO'nun ilerleyişini durduramayan terör örgütü SİHA ve İHA'ların istihbarat almasını engellemek için çok sayıda lastik yaktı.

ABD merkezli Foreign Policy'nin Pentagon muhabiri Lara Seligman ise, lastik yakılan alanlardan çekilen fotoğraflar eşliğinde Suriye Milli Ordusu'nun fosfor bombası kullandığını öne süren bir haber analiz yayınladı. Seligman haberindeki kimyasal silah iddialarını yine ismi açıklamadığı ABD'li bir yetkiliye dayandırdı.

"TSK ENVANTERİNDE KİMYASAL SİLAH YOK"

YPG'li teröristlerin birkaç gündür öne sürdüğü kimyasal silah iddialarına dün Milli Savunma Bakanlığı, "TSK'nın envanterinde kimyasal silah olmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçek" yanıtını vermişti.

Yorumlar