LASİD ve EGM'den güvenli trafik için iş birliği

İSTANBUL (AA) - Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) iş birliğiyle güvenli sürüş ve doğru lastik kullanımının...

Google Haberlere Abone ol
LASİD ve EGM'den güvenli trafik için iş birliği

İSTANBUL (AA) - Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) iş birliğiyle güvenli sürüş ve doğru lastik kullanımının kurallarını ele alan bir broşür hazırladı.

LASİD'den yapılan açıklamaya göre, kara yollarındaki araç sayısının 6 kat arttığı bayramlarda trafik güvenliğinin sağlanması için LASİD ve EGM el ele verdi. İş birliği kapsamında LASİD'in hazırladığı "Güvenli sürüş hayat kurtarır" başlıklı broşür, 81 ilde EGM teşkilatına dağıtıldı.

Uzun yola çıkmadan önce yapılması gerekenleri, güvenli sürüş kurallarını ve doğru lastiğin önemini anlatan broşürler, EGM teşkilatlarınca sürücüleri bilinçlendirmek amacıyla değerlendirilecek.

LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal, güvenli sürüş için öncelikli şartın doğru seçilmiş ve güvenli bir lastik olduğuna dikkati çekerek, sürücülere şu uyarılarda bulundu:

"Aracınızı ve sizi hayata ve yola bağlayan şey lastiğinizdir. Uygun ve doğru olmayan lastik sizi, sevdiklerinizi, aracınızı ve trafiği tehlikeye atar. Unutmayın, lastiklerinizin düzenli kontrolü, aracınızın ve sizin can simidinizdir. Tatillerde yaşanan araç kazalarının önemli sebeplerinden birisinin uygun olmayan ve kontrol edilmeyen lastikler olduğunu biliyoruz. Bayram tatili nedeniyle yola çıkmadan önce lastiklerinizin ve stepnenizin havalarını, balansını, diş derinliğini mutlaka kontrol ettirin ve aracınızın ön düzen ayarlarının uygun olup olmadığını öğrenin. Alacağınız bu önlemler bayramınızı ve tatilinizi mutlu ve sağlıklı geçirmeniz için vazgeçilmez özelliklerdir."

Yorumlar