Laodikeia Antik Kenti'ni geziyorsanız nerdesiniz?

Laodikeia Antik Kenti'ni geziyor, hediyelik olarak Buldan bezi ve havlu alıyorsanız neredesinizdir? sorusu Hadi Live 11 Mayıs 12:30 yarışmasının ipucu sorusu oldu. Cevabı yazımızda

Google Haberlere Abone ol
Laodikeia Antik Kenti'ni geziyorsanız nerdesiniz?

Hadi Live yarışmasının 12:30'da yapılacak yarışması içi ipucu sorusu şu şekilde oldu:Laodikeia Antik Kenti'ni geziyor, hediyelik olarak Buldan bezi ve havlu alıyorsanız neredesinizdir?

İşte cevabı: Hadi Live ipucu sorusunun cevabı Denizli-Pamukkale'dir

Laodikeia Antik Kenti'ni geziyor, hediyelik olarak Buldan bezi ve havlu alıyorsanız neredesinizdir?

Denizli - Pamukkale

Pamukkale'nin eski adı Akköy'dür. Denizli'nin en büyük ilçesidir ve turist nüfusu ile geniş bir yere sahiptir. 2012 yılında adı değişerek Pamukkale olmuştur. Toplam 68 mahallesi vardır. 

Tarihi Pamukkale Travertenleri bu ilçede bulunur.

Denizli ilinin bir ilçesi olan Pamukkale, travertenleri ile turizm açısından çok öenmli bir yeri vardır.

Akan sulardan arta kalan karbonat mineralleri ve kent kaplıcalarını kapsayan Pamukkale Travertenleri, Menderes Nehri'nde yer alır.

Hem Türkiye'nin hem de Denizli'nin sembolü durumda olan bu doğal bölgede çıkan su kaynaklarının içindeki karbondioksitin uçması ve su içerisindeki kalkerin çökmesi ile kristalleşmiş olan travertenler, doğal bir güzellik oluşturmaktadır. Bu eşsiz, doğal ve pamuk tarlasını andıran alan aynı zamanda UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alır.

Yorumlar