Laleli'deki firmalar 170'ten fazla yabancı alıcıyla buluşacak

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanlığınca organize edilen "Konfeksiyon Alım Heyeti" programıyla 7 ülkeden Türkiye'ye gelen 170’i aşkın yabancı alıcı, Laleli'deki firmalarla ikili iş görüşmesi yapacak. Ekonomi Bakanlığından yapılan yazılı...

Google Haberlere Abone ol
Laleli'deki firmalar 170'ten fazla yabancı alıcıyla buluşacak

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanlığınca organize edilen "Konfeksiyon Alım Heyeti" programıyla 7 ülkeden Türkiye'ye gelen 170’i aşkın yabancı alıcı, Laleli'deki firmalarla ikili iş görüşmesi yapacak.

Ekonomi Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'un dünya moda başkentleri arasına girme yolunda önemli adımlar attığı, bu kapsamda kentin hazır giyimde önemli merkezlerinden Laleli'de başlayan "6. Laleli Fashion Shopping Festival"in 11 Ağustos'a kadar süreceği hatırlatıldı.

Bakanlık koordinasyonunda, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği (İHKİB) ile Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) organizasyonunda festivalle eş zamanlı "Laleli Fashion Shopping Festival Konfeksiyon Alım Heyeti" programı düzenleneceği kaydedilen açıklamada, program kapsamında Rusya, İran, Polonya, Romanya, Sırbistan, Lübnan ve Kamerun'dan 170'i aşkın yabancı alıcının, Laleli'deki firmalarla ikili iş görüşmesi gerçekleştireceği bildirildi.

Açıklamada, tanıtım ve organizasyon giderleriyle katılımcı yabancı alıcıların ulaşım ve konaklama giderlerinin Ekonomi Bakanlığınca yüzde 50 oranında desteklendiği ve etkinliğin ilk etapta 5 milyon dolarlık ihracat potansiyeli oluşturmasının beklendiği ifade edildi.

Türkiye'nin geleneksel sanayi kollarından hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün, istihdam ve katma değeri, gayri safi yurt içi hasıladan (GSYH) aldığı aldığı pay, verdiği dış ticaret fazlası ve küresel ölçekteki rekabet gücüyle Türkiye'nin güçlü ekonomik performansının mihenk taşlarından olduğuna işaret edilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Kaliteli ve geniş ürün yelpazesi, çevre ve insan sağlığına duyarlı esnek ve hızlı üretim, hızlı teslimat, hedef pazarlara yakınlık, sektördeki yetişmiş insan gücü ve bilgi birikimiyle eğitilebilir genç ve dinamik nüfus yapısı, hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe rekabet gücümüzü korumaya hizmet eden önemli faktörler olmaya devam ediyor. Ekonomi Bakanlığı, ihracat artışını sürdürebilen Türkiye ihracatçısını desteklemeye devam ediyor."

Yorumlar