La Casa De Papel ne demek? La Casa De Papel kelime anlamı nedir, hangi dilde bir kelimedir, ne ifade ediyor?

Türkiye'de ve dünyada en çok izlenen diziler arasında yer alan La Casa De papel ne demek, ne anlama geliyor, kelime olarak ne anlam ifade ediyor? Yeni sezonu ne zaman başlayacağı tartışmaları yeniden alevlenen ünlü dizinin isim anlamı da tekrar sorgulanır oldu. Dizi 5. sezonla yayında.

Google Haberlere Abone ol
La Casa De Papel ne demek kelime anlamı nedir?

La Casa De Papel ne demek? La Casa De Papel kelime anlamı nedir, hangi dilde bir kelimedir, ne ifade ediyor? İnternet üzerinden seyredilebilen Türkiye'de ve dünyada en çok izlenen diziler arasında yer alan La Casa De Papel ne demek, ne anlama geliyor? La Casa De Papel kelime olarak ne anlam ifade ediyor?

La Casa De Papel ne demek? La Casa De Papel kelime anlamı nedir, hangi dilde bir kelimedir, ne ifade ediyor?
Tokyo 5. Sezon son bölümde ölüyor

 

La Casa De Papel İspanya'da 2 Mayıs 2017 tarihinde İspanya'da yayınlanmaya başlamış bir diziye verilen isimdir.

Dizi 7 aylık sezondan sonra sona ermişti. Dizi daha sonra internet üzerinden yayın yapan Netflix platformuna taşınınca yeni sezonlarıyla yeniden yayınlanmıştı.

Peki La Casa De Papel isminin anlamı nedir, hangi dilde bir ifadedir?

La Casa De Papel İspanyolca bir ifadedir.

İfadenin anlamı ise "Kağıt Ev"dir. 

La Casa İspanyolca'da "Ev" anlamına geliyor.

De Papel ise "Kağıt" anlamında kullanılıyor.

LA CASA DE PAPEL DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Kelimeyle anynı anlamı taşıyan dizinin konusu nedir, izleyenler biliyor ancak izlemeyenler kulaktan dolma ismi duyanlar ise merak ediyor. Dizi İspanya'da ilk olarak ulusal kamuoyuna yönelik çekilen bir diziydi. Daha sonra dünya genelinde izlenir hale geldi.

Dizinin konusu, birbiriyle alakasız bir grup insanın bir araya gelerek ülkenin en büyük ekonomik değeri olan darphaneyi soymaya karar vermelerini konu alıyor. Yani özetle bir grup soyguncu çetenin yaptıklarını konu alıyor. 

Çetenin darphane soygunu kısa sürede ülke genelinde büyük bir rehine krizine dönüşüyor. İçeride rehine alınan insanlar ve soyguncular, dışarıda ise ülkenin bütün basını, polis ve halk. Rehine yakınlarının da katıldığı bu kalabalık dışarıda merakla olup bitenleri seyrediyor. 

Dizinin neredeyse tamamına yakını bir soygun anında geçiyor. Özellikle de ilk sezonu bu şekilde sonuçlanıyor.

Sonraki sezonlarda ise bu profesyonel soygun çetesi, ki ilk soygundan sağ kurtulmayı başaranlar, yeni maceralarda buluşuyor. 

Tabii ki her dizide ve filmde olduğu gibi bu dizide de soygun esnasında ve sonrasında küresel ve sosyal mesajlar veriliyor. 

Özellikle de soygunculardan her birinin adları herkesin dikkatini çeken türden. 

Örneğin soygunculara Madrid, Londra, Tokyo gibi dünya başkentlerinin isimleri veriliyor. Bu da doğal olarak dünyanın farklı ülkelerinden izleyici kitlesi toplamak anlamına geliyor. 

Le Cas De Papel 4. Sezon Fragmanı izle:

La Casa De Papel
La Casa De Papel dizisinin ikinci sezonundan bir sahne

 

LA CASA DE PAPEL SON SAHNESİ

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar