Kyrie Irving Müslüman mı, kimdir, nerelidir?

Kyrie Irving Müslüman mı, kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları son dönemlerde daha çok sorulan sorular oldu. Ramazan ayına rağmen çıktığı maçlarda beklenmedik performans sergileyen Irving, bu enerjisini soranlara işin sırrını açıklıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kyrie Irving Müslüman mı, kimdir, nerelidir?

Kyrie Irving Müslüman mı, dini nedir, hangi dine mensuptur, kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları son dönemlerde daha çok sorulan sorular oldu. Ramazan ayına rağmen çıktığı maçlarda beklenmedik performans sergileyen Irving, bu enerjisini soranlara işin sırrını açıklıyor.

Kyrie Irving geçen yıl ramazan ayında kendisiyle ilgili çıkan "Müslüman mı oldu" söylentilerine açıklamada bulunarak cevap vermişti. 

 Kyrie Irving Müslüman mı, kimdir, nerelidir?
 Kyrie Irving Müslüman mı, kimdir, nerelidir?

 

NBA takımlarından Brooklyn Nets'te oynayan Kyrie Irving, takımının Boston Celtics'i 109-104 yendikleri maçın ardından Müslüman olduğunu ve Ramazan ayında Oruç tuttuğunu açıklamıştı. 

Ramazan ayı boyunca oruç tuttuğunu açıklayan Kyrie Irving, ''Sosyal medyada hakkımda çıkan 'Ramazan Kyrie' sözleri doğru. Evet Ramazan ayında oruç tutuyorum. Müslüman topluluğunun bir parçası olmaktan dolayı mutluyum. Bu sadece Allah'a hizmetimi adamaktır. Bana rehberlik eden bu hisle devam ediyorum. Topluluğumun bir parçası olmaktan ve doğru şeyleri yapmaktan çok mutluyum. Eğer Müslüman toplum hakkında bir şey biliyorsanız oruç tutmak kesinlikle bunun bir parçası. Bunun bir parçası olduğum için gerçekten kutsanmış ve minnettar hissediyorum.'' sözlerini kullandı.

BU YIL DA ORUCUNDAN TAVİZ VERMEDİ

NBA’de Doğu Konferansı Play-In karşılaşmasında lig 7.’si Brooklyn Nets, evinde mücadele ettiği 8. sıradaki Cleveland Cavaliers’ı 115-108’lik skorla geçerek Play-Off’lara kaldı. Net’s Play-Off’ta Boston Celtics ile rakip oldu.

Brooklyn Nets’te galibiyette büyük rol oynayan ABD’li yıldız basketbolcu Kyrie Irving, 34 sayı ve 12 asist ile oynadı. Müslüman sporcu, maçlara oruç tutarak çıktığını daha önce açıklamıştı.

Cleveland maçının ardından oruçluyken nasıl 34 sayı attığının sorulması üzerine Irving, “Bu Allah ile olan bir yolculuk. Ben bu yolculukta yalnız değilim. Dünyanın dört bir yanında, benim gibi oruç tutan kardeşlerim var. Dualarımız ve düşüncelerimiz kutsal. Yani demek istediğim Allah benim içimde, senin içinde, Allah hepimizin içinde. İnancımla yürüyorum. Önemli olan bu. Böyle bir salonda, bunu yapma fırsatına sahibim. Allah’ın bana bahşettiği yetenekleri sergileyebildiğim için minnettarım” ifadelerini kullandı.

KYRIE IRVING KİMDİR, NERELİDİR, KAÇ YAŞINDA?

Kyrie Andrew Irving 23 Mart 1992 tarihinde Avustralya'nın Melbourne şehrinde doğdu.

NBA takımlarından Brooklyn Nets'te oynayan Avustralya asıllı Amerikalı basketbolcudur.

Irving, 2011 NBA Seçmeleri'nde Cleveland Cavaliers tarafından 1. sıradan seçilmişti. 

NBA'deki ilk yılında Cleveland Cavaliers formasıyla NBA Yılın Çaylağı Ödülü'nü kazanmıştı.

Daha ilk sezonunda gösterdiği performansla adından söz ettirmişti.

2012-13 sezonunda 15 Aralık 2012'de New York Knicks'e karşı yüz maskesi ve kırık çenesine rağmen 41 sayı atmıştı.

Kariyer rekoru ise 2014-15 sezonunda San Antonio Spurs'e karşı attığı 57 sayıdır.

2013 NBA All-Star Maçı'nda Doğu Karması'nın yedek kadrosunda yer alıp, 2014 NBA All-Star Maçı'nda ilk 5'te yer almış ve All-Star MVP'si olmuştur. 

2014 FIBA Basketbol Dünya Kupasında ise altın madalya kazanmış ve turnuvanın MVP'si olmuştur.

Yaptığı ilginç crossoverlarla büyük bir ilgi görmüştür.

2012-2013 sezonunda Yılın Crossover ödülünü almıştır.

2015-2016 yılınıda takımına LeBron James ile şampiyonluk kazandırmıştır.


 

Yorumlar