KYK yurt ilk kayıt ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılacak?

KYK yurt ilk kayıt ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılacak, KYK yurtlarına yerleşen öğrenciler şimdilerde kayıt ve ücret yatırma telaşına düştü.

Google Haberlere Abone ol
KYK yurt ilk kayıt ücreti ne kadar, hangi banka?

KYK yurt ilk kayıt ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılacak, KYK yurtlarına başvurarak yerleşen öğrencileri şimdilerde bir telaş kapladı. Telaşın nedeni ise KYK yurt ücretleri oldu. Yurt ücretleri ilk kayıt ne kadar, ücretler hangi bankalara yatırılacak, son kayıt tarihi ne zaman gibi sorular kafaları meşgul ediyor. Peki, KYK yurt ilk kayıt ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılacak? İşte detaylar: 

KYK yurt başvurusunun tamamlanması için üniversite öğrencilerini bazı işlemleri gerçekleştirmesi gerekiyor. İlk kayıt ücretinin yatırılması da bu işlemlerden biri. İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir. 

KYK yurt ilk kayıt ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılacak?
KYK yurt ilk kayıt ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılacak?

 

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya Kredi/Yurt e-Ödeme ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

ATM'den KYK yurt ücreti ödemesi için Ödeme İşlemleri – Yurtkur Ödemeleri – KYK yurt tahsilatları – Aylık yurt ödemeleri – Yurt ücreti ödemeleri aşamaları takip edilerek ödeme işlemi gerçekleştirilir. Yurt ücretleri Ziraat Bankası mobil uygulamasından ya da ATM'den yatırılabildiği gibi Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden de yatırılabilmektedir. Ödeme ekranı için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

İlk kayıt ücreti ödendikten sonra içinde bulunulan ayın yurt ücreti takip eden ayın onuncu günü saat 23.59’a ödenmelidir.

Özetlemek gerekirse; 

KYK yurtlarının fiyatları sabit değildir; yurdun yerine göre, şehire göre, yerleşme tarihine göre birçok faktörle birlikte değişkenlik göstermektedir. 

Ancak ortalama KYK yurt ücretlerinin aylık 300 TL olduğunu söyleyebiliriz.


 

Yorumlar