KYK burs ve kredi sonuçlarını açıkladı

Üniversitelerin lisans ve ön lisans bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin burs/kredi başvuru sonuçları belli oldu. Adaylar sonuçlar KYK sitesi üzerinden öğrenebilecek.

Google Haberlere Abone ol
KYK burs ve kredi sonuçlarını açıkladı

Üniversiteye bu yıl yeni başlayan veya daha önce başlayıpta Kredi Yurtlar Kurumu öğrenci burs/kredisine ilk defa başvuran öğrencilerin beklediği sonuçlar açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Twitter hesabından 2019-2020 eğitim-öğretim yılı yükseköğrenim burs/kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Kasapoğlu Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Beklediğiniz an geldi! Kredi/burs başvuru sonuçları açıklandı. Her zaman olduğu gibi binlerce gencimize geleceklerini inşa ettikleri bu süreçte destek vereceğiz ve onların yanında olmaya devam edeceğiz. Hepinize başarılı bir eğitim dönemi dilerim" ifadelerini kullandı.

Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, sonuçları resmi internet sitesinden (sonuc.kyk.gov.tr) öğrenebilecek.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI: YENİ BURSLAR 550 TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrencilerin aldığı öğrenim kredisi veya bursunun 2020 Ocak ayından sonra arttırılacağını açıklamıştı.

Erdoğan, lisans veya ön lisans okuyanların 550, yüksek lisans okuyanların 1100, doktora eğitimi görenlerin ise 1650 lira alacağını duyurmuştu.

Yorumlar