KYK burs sonuçları açıklandı mı?

KYK burs sonuçları açıklandı mı, sonuçlar ne zaman açıklanır, milyonlarca öğrenci merakla sonuçları beklerken son dakika bir gelişme olup olmadığını sorguluyor. Peki, son durum nedir?

Google Haberlere Abone ol
KYK burs sonuçları açıklandı mı?

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs sonuçları açıklandı mı, sonuçlar ne zaman açıklanır, milyonlarca öğrenci merakla sonuçları beklerken son dakika bir gelişme olup olmadığını sorguluyor. Peki, son durum nedir?

Milyonlarca öğrencinin gözü kulağı KYK burs başvuru sonuçlarında. Öğrenciler KYK burs sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleri ile e-Devlet sayfasından sorgulayabilecek. KYK burs sonuçları açıklandıktan sonra taahhütname süreci başlayacak. 

KYK kredi ve burs başvuru sonuçlarının Aralık ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. Konu ile ilgili KYK kesin bir tarih belirtmedi, değerlendirme süreci devam ediyor. Öte yandan her yıl KYK burs sonuçlarının Aralık ayının son günlerinde açıklandığı biliniyor.

KYK kredi ve burs başvuru sonuçlarının her an açıklanması bekleniyor. Sonuçlar https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden ve e-Devlet kapısı üzerinden açıklanacak. Öğrenciler kimlik bilgileri ve e-Devlet şifresi ile KYK kredi ve burs başvuru sonuçlarını görüntüleyebilecek.

Haliyle 2021 yılında da burs sonuçlarının ayın 31'inden önce açıklanması bekleniyor.

Burs sonuçları açıklandığı gibi bildirim almak isterseniz uygulamamızı indirerek veya tarayıcıdan bildirimleri açarak bizi takipte kalın. 

GEÇEN YIL NE ZAMAN AÇIKLANMIŞTI

2020 yılında 28 Ekim 8 Kasım tarihinde alınan başvuruların sonuçları 7 Aralık tarihinde duyurulmuştu. Bu yıl 5-10 Kasım tarihlerinde alınan KYK burs başvurularının bu hafta içerisinde adayların erişimine açılması bekleniyor.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda başvuru yapan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Yapılacak değerlendirme sürecinde, öğrencilerin başarı durumu %40 oranında dikkate alınıyor. Yükseköğrenime ilk defa giren öğrencilerin ÖSYM tarafından hesaplanan puan türü ve puanı, ara sınıflarda ise yükseköğretime kayıt yaptırdığı tarihteki puan türü ve puanı üzerinden hesaplanıyor.

Bunun yanı sıra üniversite yerleştirme sınavında sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanında ham puan bazında ilk 100'e giren öğrencilere normal burs tutarının üç katı burs verilecek. Şehit ve gazi yakınları ile %40'ın üzerinde engeli bulunanlar, anne ve babası vefat edenler, sevgi evlerinde koruma altında ortaöğrenimlerini tamamlayanlar, Darüşşafaka lisesinde ortaöğrenimini tamamlayanlar, aktif milli sporcu öğrencileri değerlendirmeye girmeden burs hakkından yararlanabilecek.

KYK BURS MİKTARI NE KADAR?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün öğrencilere sağladığı aylık burs ve kredi ücretleri her yıl belirleniyor.

2021 yılı için belirlenen ücret lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL.


 

Yorumlar