KYK borcu silinecek mi, son dakika açıklama var mı?

KYK borcu silinecek mi, son dakika açıklama var mı, Bakan Kasapoğlu ne dedi, hükümetten bir açıklama var, bakanlar kurulu toplantısı ne zaman yapılacak?

Google Haberlere Abone ol
KYK borcu silinecek mi, son dakika açıklama var mı

KYK borcu silinecek mi, son dakika açıklama var mı, KYK borçları hakkında bakandan bir mesaj var mı?

KYK borçlarıyla ilgili son dakika gelişmesi bekleyen binlerce öğrenci borçlarının veya borçlarına ait faizlerin silinip silinmeyeceği konusunda bir haber arıyor.

KYK borçlarıyla ilgili olarak son günlerde sosyal medyada yer alan çağrılar, mesajlar sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'dan açıklama geldi.

Bakan Kasapoğlu, KYK borçlarının kabinede ele alınacağını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapacağını söyledi.

Kasapoğlu, borçların kabinede ele alınacağını belirterek, "Bununla ilgili uygulamalarımız, çalışmalarımız hazır. İlk Kabine toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız bu konu etraflıca gençlerimizle, kamuoyumuzla paylaşacak" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'dan KYK borcu açıklaması:

"351 sayılı Yurt Hizmetleri Kanunu var. Yurt içi Üretici fiyat endeksi bu işin kanununda yer alan bir konu. Bir faiz uygulaması değil ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle. 

Gençlerimizi hiçbir zaman mağdur etmedik. Hizmet anlayışımızda gençlerimiz de hiçbir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli. Yurt içi Üretici fiyat endeksi ile alakalı konuları detaylıca çalıştık.

Adımlarımızı atacağız, çalışmalarımız hazır Kabine toplantısının ardından cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu kamuoyu ile paylaşacak.

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

KYK borçlarını eleştiren bir grup genç, KYK Borçlular Hareketi imzasıyla bir kampanya yürütüyor.

Hem bu hareket hem de bireysel olarak KYK borçlusu gençler, son dönemde hesaplanan yüksek faizleri sosyal medyada gündeme getirdi.

KYK borcu silinecek mi, son dakika açıklama var mı
KYK borcu silinecek mi, son dakika açıklama var mı

 

Gençler, kendileri için hesaplanan faizlerin ekran görüntülerini sosyal medyada paylaşmaya başladı.

Bunun ardından siyasi partiler de konuyu daha yoğun şekilde ele aldı.

KILIÇDAROĞLU'DAN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA

Muhalefet partileri ardı ardına konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gencin borcuyla ilgili tweet'ini alıntılayarak paylaştığı mesajında faizli borçları ödememe çağrısında bulundu:

"Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yine Twitter'dan paylaştığı mesajında, "Alınan paranın kat kat fazlasıyla borçlanmanın bitmesine de, KYK borçlarının, sosyal sorumluluk projeleriyle geri ödenmesine de çok az kaldı!" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Twitter'da, "100 milyar doları Suriyelilere ümmete yardım diye 71 milyar doları değişik ülkelere insani yardımı diye harcayan AK Parti öğrencilere tefeci faizi uyguluyor. İnanılır gibi değil. Yandaş şirketlerin silinen borçlarını tahsil edip öğrencilerin borçlarını ödeyerek sileceğiz" mesajını paylaştı.

KYK BORÇ SORGULAMA HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Borç/taksit bilgileri, e-Devlet sayfasından Bakanlık linkine ulaşılarak öğrenim/katkı kredisi geri ödeme sorgulama ekranından veya 444 0 472 numaralı çağrı merkezinden öğrenilebilmektedir.

KYK kredi borcu bulunan ve ödeme yapmak isteyenler e-devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) interaktif vergi dairesi üzerinden bağlanarak vergi borçları sekmesi altından öğrenim kredisi borçlarının olduğu bölüme girerek ödemek istediği taksit veya taksitleri seçerek kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme yapabilmektedir.

Geri ödeme başlangıç tarihi, borç miktarı ve aylık taksitler ‘kyk. gov.tr’ internet adresindeki ‘E-hizmetler’den ‘Öğrenim/ Katkı Kredisi Borç Sorgulama’ başlığına tıklanarak ‘TC kimlik numarasıyla’ öğrenilebiliyor. E-Devlet üzerinden de borç bilgilerine ulaşılabiliyor.

NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Kurban Bayramı tatilinin kamu kurum ve kuruluşlarında 9 güne çıkarılması nedeniyle yeni toplantının 18 Temmuz Pazartesi günü yapılması bekleniyor.


 

Yorumlar