KYB’den Barzani yönetimine "parlamentoyu aktifleştir"’ çağrısı

-

Google Haberlere Abone ol
KYB’den Barzani yönetimine "parlamentoyu aktifleştir"’ çağrısı

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle yaklaşık iki yıldır toplanamayan meclisin yeniden ''aktifleştirilmesi gerektiği'' çağrısı yapıldı.

Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani genel sekreterliğindeki KYB Politbürosu, Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Kosret Resul başkanlığında Süleymaniye şehrinde toplandı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Mesut Barzani hükümetine çağrıda bulunularak, Parlamentonun 10 Ağustos tarihine kadar aktifleştirilmesi gerektiği bildirildi.

Irak ve Ortadoğu’nun siyasi durumu, KYB’nin siyasi taraflarla görüşmelerdeki yol haritası, Bağımsızlık referandumu ile KYB heyetinin İran ziyareti ve sonrasında yapılan görüşmelerin değerlendirildiği belirtilen açıklamada, referandumun gerçekleştirilmesine karar veren tüm siyasi partilerin en yakın zamanda toplanması istendi.

29 Temmuz'da düzenlenecek olağanüstü Başkanlık Konseyi toplantısında bugün masaya yatırılan başlıkların tamamı ele alınarak son kararın verileceği duyuruldu.

12 Ekim 2015 tarihinden bu yana kapalı olan IKBY parlamentosunda bugüne kadar herhangi bir toplantı ve komisyon çalışması yürütülmedi.

Yorumlar