Kuzey Kore'den Trump'a: 'Sabırsız ihtiyar'

ABD'nin Kuzey Kore ile yürüttüğü müzakereler ile ilgili son haberler gelmeye devam ediyor. Kuzey Kore ile ilişkileri bu denli ilerletebilen ilk ve tek ABD Başkanı konumunda olan Donald Trump zaman zaman Kuzey Kore ile sorunlarda yaşamaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore'den Trump'a: 'Sabırsız ihtiyar'

Bir yandan ABD'nin kavgalı olduğu ülkelere sosyal medya ve ekranlar karşısında tehditler yağdıran ABD Başkanı Trump, diğer yandan da söz konusu ülkelerle görüşmek için gizli mesajlar göndermeye devam ediyor.

İran ile bir türlü yıldızı barışmayan ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore ile müzakere masasına oturma konusunda gayet başarı elde etmişti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Singapur ve Kore sınırında görüşmeler gerçekleştiren ABD Başkanı Kuzey Kore'nin nükleer ve kimyasal çalışmalarını sonlandırması şartı ile ambargoları hafifletebileceğini söylemişti.

Kuzey Kore'yi sürekli sıkıştıran Donald Trump'a yönetici ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un sağ kolu olarak bilinen Kim Yong Chol'dan ilginç bir yakıştırma geldi.

Amerika ve Başkan Donald Trump hakkında sert ifadeler kullanan üst düzey yönetici Chol, Trump’ın uygunsuz ve tehlikeli yorumlarına devam etmesi halinde Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un’un anlaşma konusunda fikir değiştirebileceği yorumunda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump için “Sabırsız ihtiyar” yakıştırmasında bulunan Chol, açıklamasında Kuzey Kore’nin bu noktada kaybedecek birşeyinin olmadığını ifade etti.

Öte yandan Kuzey Kore'yi sık sık uyaran Trump, Pazar günü yaptığı açıklamada Kuzey Kore’nin yeni füze denemeleri yapmasını eleştirmiş ve Kuzey Kore liderinin eğer bu tavrı devam ederse herşeyi kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtmişti.

Yorumlar