Kuzey Irak'ta IKBY'nin referandum kararı

- Vatan Partisi Gençlik Kolları üyeleri, IKBY'nin bağımsızlık referandumuna ilişkin yarın Ankara'da bir otelde düzenlenmesi planlanan konferansa tepki göstererek etkinliğin iptal edilmesini istedi

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Irak'ta IKBY'nin referandum kararı

ANKARA (AA) - Vatan Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı üyesi bir grup, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumu kararına ilişkin yarın Ankara'da bir otelde düzenlenmesi planlanan konferansa tepki göstererek etkinliğin iptal edilmesini istedi.

IKBY'nin Irak'ın kuzeyinde 25 Eylül'de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumuyla ilgili yarın bir otelde düzenlenecek "Kürdistan Bölgesi Bağımsızlık Referandumu ve Türkiye-Kürdistan Bölgesi İlişkilerinin Geleceği" konulu konferansın iptal edilmesini isteyen grup, otel önünde toplandı.

"Türkiye'nin kalbinde bölücü konferansa izin verilemez" yazılı pankart taşıyan gruptakiler, slogan attı.

Gruptakiler adına basın açıklaması yapan Vatan Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Aykut Diş, sözde bağımsızlık referandumunu ve gerçekleşmesi halinde sonuçlarını tanımayacaklarını söyledi.

Mesut Barzani yönetiminin, ABD'nin 1991'de Irak'ı işgal etmesiyle kendisine alan bulduğunu ve 2003'teki işgalle de Irak'ın kuzeyinde "bölgesel yönetim" sıfatını aldığını ifade eden Diş, ABD ve İsrail'in Barzani ve PKK/PYD eliyle bir proje devleti yaratmak istediğini belirtti.

Diş, Türkiye, Suriye, İran ve Irak'ın bölünmesinin hedeflendiğine işaret ederek, Barzanicilerin "Türkiye'yi böleceğiz" iddiasıyla oy topladığını kaydetti.

Yarın bir otelde söz konusu referandumun konuşulacağı bir konferansın planlandığını hatırlatan Diş, İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği ve Ankara Emniyet Müdürlüğünden konferansı iptal etmelerini istediklerini söyledi.

Açıklamanın ardından gruptakiler dağıldı.

Yorumlar