Kuveyt'teki "Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı"

- AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Mogherini: "AB, Irak'ın istikrarına kavuşması ve insani yardımlar kapsamında 400 milyon avro yatırımda bulunacak. Bu yükümlülük, AB ülkelerinin bireysel yardımlarından farklı olarak, AB'nin bütçesinden karşılanacak"

Google Haberlere Abone ol
Kuveyt'teki "Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı"

KUVEYT (AA) - Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Irak'ın istikrarı ve insani yardımlar kapsamında 400 milyon avro yatırımda bulunacaklarını belirtti.

Kuveyt'te düzenlenen "Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı"nda yaptığı konuşmasında Mogherini, "AB, Irak'ın istikrarına kavuşması ve insani yardımlar kapsamında 400 milyon avro yatırımda bulunacak. Bu yükümlülük, AB ülkelerinin bireysel yardımlarından farklı olarak, AB'nin bütçesinden karşılanacak." dedi.

Mogherini, AB ve ABD'nin geçen yıl Irak halkına 3,5 milyar dolar destekte bulunduğunu ifade etti.

Kuveyt'te Irak'ın yeniden imarı temasıyla dün başlayan konferansa, 70'ten fazla bağışçı ülkeden 2 bin 300 şirket ve uluslararası kuruluş katılıyor.

Irak, konferans çalışmaları sırasında başta alt yapı, su, enerji, inşaat ve teknoloji olmak üzere 157 yatırım projesini gündeme getirdi.

Iraklı yetkililer, terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan ülkenin batı ve kuzey bölgelerinin yeniden imarı için 88,2 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.


Yorumlar