Kuveyt'te kamu harcamalarının azaltılması çağrısı

- Kuveyt Emiri Sabah: "Hükümet ve parlamento, kamu harcamalarını azaltmalı"

Google Haberlere Abone ol
Kuveyt'te kamu harcamalarının azaltılması çağrısı

KUVEYT (AA) - Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, hükümet ve parlamentoya kamu harcamalarını azaltma çağrısında bulundu.

Yeni parlamentonun açılışında konuşan Emir Sabah, harcamaların azaltılması ve sıkıntıların giderilmesi için öngörülen önlemler çerçevesinde kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Düşük gelirli vatandaşları da dikkate alarak harcamaların rasyonalize edilmesi ve düşük petrol fiyatlarıyla mücadele edilmesi gerekiyor. Hükümet ve parlamento, kamu harcamalarını azaltmalı." ifadelerini kullandı.

Ekonomik düzenleme ve yolsuzlukla mücadelenin toplumun problemleri unuttuğu anlamına gelmediğine işaret eden Kuveyt Emiri Sabah, özel sektörün, kalkınmanın geliştirilmesi ve hükümete destek olması gerektiğinin altını çizdi.

Ülkenin birlik ve beraberliği ile ayrımcılık yanlısı çağrılara karşılık vermemenin önemine dikkati çeken Emir Sabah, ülkenin çıkarlarının her şeyin üzerinde olduğunu vurguladı.

Hükümet geçen mart ayında çok sayıda sektörde vergi uygulaması, harcamaların rasyonalize edilmesi, gelirlerin güçlendirilmesi ve hükümet projelerinin özelleştirilmesini öngören bir reform planını onaylamıştı.

Kuveyt'te parlamento seçimlerinin ardından kurulan yeni hükümet, dün, Emir Sabah önünde yemin etmişti.

Yorumlar