Kütahya'da 15 Temmuz Şehitler Külliyesi'nin temeli atıldı

- Tavşanlı'da üniversite yerleşkesinde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanlar anısına inşa edilecek külliyenin temel atma törenine, İstanbul'da 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı verilen mücadelede büyük yararlılıklar gösteren 4 vatandaş da katıldı - Kütahya Valisi Nayir: - "Bizim insanımızın bir araya geldiğinde gücü ve kudreti gördük. Tanka karşı terlikle çıkılabileceğini gördük. Kendimize olan güveni bir kez daha ispatladık"

Google Haberlere Abone ol
Kütahya'da 15 Temmuz Şehitler Külliyesi'nin temeli atıldı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde üniversite yerleşkesinde inşa edilecek 15 Temmuz Şehitler Külliyesi'nin temeli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı İstanbul'da halkın sokağa çıkarak verdiği mücadelede büyük yararlılıklar gösteren 4 vatandaşın da katıldığı törenle atıldı.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Turizm Yüksekokulu Yerleşkesi'ndeki temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bu külliyede güzel hizmetler yapılacağını söyledi.

Nayir, 15 Temmuz gecesi yaşananların unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İhanetin derecesini gördük. Diğer yandan fedakarlığın da derecesini gördük. Bizim insanımızın bir araya geldiğinde gücü ve kudreti gördük. Tanka karşı terlikle çıkılabileceğini gördük. Kendimize olan güveni bir kez daha ispatladık. Dünyadaki yerimizi de bir daha gösterdik. Diliyoruz ki bir daha yaşamayız. Diliyoruz ki bunların hepsinden çıkarılacak dersler ile geleceğimize daha emin adımlar ile yürürüz."

- "O gece"yi anlattılar

Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan da bu davranışı, insanların ölmemesi için yaptığını dile getirdi.

İnsanlar arasındaki en büyük zenginliğin vicdan olduğuna inandığını vurgulayan Doğan, "Tankın önüne yattığımda da vicdanımı yanımdan ayırmadım. Ülkemizin bu güzel günlere gelmesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katkısı çok büyüktür. Böyle bir cumhurbaşkanına sahip bir memleketin vatandaşı olduğum için de Allah'a şükrediyorum." dedi.

Darbecileri ikna etmeye çalışan Safiye Bayat, korkmadan, çekinmeden silahlı askerlere doğru gittiğini anlattı.

Askerlerin merhametli davranacaklarını umduğu için yanlarına gittiğini ifade eden Bayat, şunları kaydetti:

"Baktım, Boğaziçi Köprüsü kapatılmış. Hemen üstümü giydim, çantamı sırtlayıp söylene söylene yolları arşınlayarak köprüye ulaştım. Polis önce beni geçirmedi. Daha sonra geçmeme izin verildi. Askerlerin olduğu yere ulaştım. Biri 'İçeriye alalım mı komutanım', diğeri 'Öldürelim mi komutanım' diyor. Bir yandan da hırpalamaya, taciz etmeye devam ediyorlar. Dedim ki 'Ben sizin sınırınızı ihlal etmedim, konuşmaya geldim. İki çocuğumu evde bırakıp geldim. Yaptığınız yanlış.' Daha sonra açılan ateşte vurularak yaralandım."

Darbe girişimi gecesi kamyonuyla sokağa çıkarak simgeleşen Şerife Boz ise vatanı ve bayrağı için darbecilere karşı durmak için gittiğini belirtti.

Vatandaşların darbecilerden ele geçirdiği tankı kullanan Mehmet Köse de halkın sokaklara çıkarak vatanına ve milletine sahip çıktığına dikkati çekti.

Konuşmaların ardından temeli atılan 15 Temmuz Şehitler Külliyesi'nde, 220 kişilik konferans salonu ve kütüphane bulunacağı bildirildi.

Törene, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar