Kuşak ve Yol Yatırım ve Finansal İş Birliği Zirvesi

- ICBC Global Başkanı Yi Huiman: - "Türkiye, tarihte İpek Yolu için oldukça önemli bir geçitti. Türkiye tarafından öne sürülen 'Orta Koridor' ile 'Kuşak ve Yol' inisiyatiflerinin uygulanmasıyla Çin ve Türkiye arasında ekonomik gelişim ve iş birliği adına yeni fırsatlar ortaya çıkacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Kuşak ve Yol Yatırım ve Finansal İş Birliği Zirvesi

ANKARA (AA) - Uluslararası Çin Endüstri ve Ticaret Bankası (ICBC) Başkanı Yi Huiman, Türkiye'nin tarihte İpek Yolu için oldukça önemli bir geçit konumunda olduğunu belirterek, "Türkiye tarafından öne sürülen 'Orta Koridor' ile 'Kuşak ve Yol' inisiyatiflerinin uygulanmasıyla Çin ve Türkiye arasında ekonomik gelişim ve iş birliği adına yeni fırsatlar ortaya çıkacaktır." dedi.

Huiman, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinin desteği ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının himayelerinde düzenlenen "Kuşak ve Yol Yatırım ve Finansal İş Birliği Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, ICBC'nin Türk pazarına büyük önem verdiğini söyledi.

ICBC'nin, Türkiye'nin altyapı ve sosyal projelerine yönelik finansal destek sağladığını ifade eden Huiman, şöyle konuştu:

"Türkiye ve Çin arasında gelecekte ekonomik ve sosyal gelişim açısından daha fazla iş birliği oluşacaktır. Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin ICBC Turkey aracılığıyla uygulanması, Çin ve Türkiye arasındaki karşılıklı kazan-kazan anlayışıyla ekonomik ve ticari iş birliğinin derinleştirilmesine katkıda bulunacaktır. Türkiye, tarihte İpek Yolu için oldukça önemli bir geçitti. Türkiye tarafından öne sürülen 'Orta Koridor ile 'Kuşak ve Yol' inisiyatiflerinin uygulanmasıyla Çin ve Türkiye arasında ekonomik gelişim ve iş birliği adına yeni fırsatlar ortaya çıkacaktır."

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang de binlerce yıldır İpek Yolu üzerindeki ülkelerle karşılıklı hoşgörü çerçevesinde geliştirdikleri iş birlikleri ile medeniyetin ilerlemesine katkı sağladıkların söyledi.

Hongyang, Türkiye ve Çin arasındaki potansiyelin giderek arttığına dikkati çekerek, "İki ülke ilişkilerinde gözle görünür başarı elde edildi. Somut iş birliği alanlarında yatırımlar yapılmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar