Kuş meraklılarının bayram mesaisi

- Mersin'deki "cins kuş" besicilerinin adeta toplanma yeri olan ve pazar günleri kurulan merkez Akdeniz ilçesindeki kuş pazarı, bayram olmasına rağmen mesai yaptı - Sabahın erken saatlerinden itibaren pazarın yolunu tutan vatandaşların kimi kuşlarını satmak için tezgah kurarken, kimileri de yeni bir kuş satın almak için kuşları inceledi - Kuş satıcılarından Diriöz: "Bizler bayrama rağmen, tatil demeden buraya geldik tezgahımızı açtık. Ekmeğimize bakıyoruz. Her türden kuşlar satılıyor. Kuş sevgimizden dolayı buradayız. Mersin'de kuşçu çok. Kuşların fiyatı 10 liradan 500 liraya kadar çıkabiliyor"

Google Haberlere Abone ol
Kuş meraklılarının bayram mesaisi

MERSİN (AA) - Mersin'de güvercin meraklıları, hem kuşlarını sattıkları hem de sergiledikleri pazarlarını Ramazan Bayramı olmasına rağmen kurmayı ihmal etmedi.

Kent genelindeki "cins kuş" besicilerinin adeta toplanma yeri olan ve pazar günleri kurulan merkez Akdeniz ilçesindeki kuş pazarı, bayram olmasına rağmen mesai yaptı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren pazarın yolunu tutan vatandaşların kimi kuşlarını satmak için tezgah kurarken, kimileri de yeni bir kuş satın almak için kuşları inceledi.

Kuşlar, cinslerine ve tüylerinin güzelliğine göre alıcıların ilgisini çekerken, yaptıkları hareketler nedeniyle "Taklacı" olarak adlandırılan güvercinler de pazara renk katması için sahipleri tarafından uçuruluyor.

Ağırlıklı olarak güvercinlerin alıcı bulduğu ve sıkı pazarlıkların yaşandığı pazarda, papağan, kanarya, bölük ve angut gibi türlerin yanı sıra kuş yemleri de satılıyor.

Koleksiyonunu zenginleştirmek isteyen bazı vatandaşlar da diğer ziyaretçilerle kuşlarını takas ediyor.

- "Kuş sevgimizden dolayı buradayız"

Kuş satıcılarından 36 yaşındaki İmam Diriöz, paraya ihtiyacı olanların kuşlarını sattığını, eksiklikleri olanların ise pazarda alışveriş yaptığını belirterek, "Bizler bayrama rağmen, tatil demeden buraya geldik tezgahımızı açtık. Ekmeğimize bakıyoruz. Her türden kuşlar satılıyor. Kuş sevgimizden dolayı buradayız. Mersin'de kuşçu çok. Kuşların fiyatı 10 liradan 500 liraya kadar çıkabiliyor." dedi.

Müşterilerin kuşların tüylerinin kalitesine ve "Taklacı" gibi özelliklerine bakarak alışveriş yaptıklarını söyleyen Diriöz, elde ettiği gelirle evini geçindirdiğini anlattı.

Ramazan Tanlak (42) ise ağırlıklı olarak kafes kuşları ve keklik sattığını ifade ederek, bayrama rağmen kuş sevgisi için pazara geldiğini, ilk olarak mesai arkadaşlarıyla bayramlaştığını söyledi.

Kuşların fiyatlarının cinsine ve kalitesine göre değişiklik gösterdiğini vurgulayan Tanlak, "Bayram olmasına rağmen çok şükür bugün iyi geçiyor. Arkadaşlarla muhabbet ediyoruz, birbirimizden kuş alıp, kuş satıyoruz. Çocuk çoluğumuza ekmek götürmek için her pazar buradayız. Hepimizde kuş sevgisi var. Kuşların fiyatları 20 liradan 2 bin, 3 bin liraya kadar değişiyor. Tezgahımdaki en pahalı kuşlar Angut kuşları." diye konuştu.

Satıcılardan Süleyman Aslan (40) da tezgahında her çeşit kuş ve kuş yeminin bulunduğunu belirterek, düzenli müşterileri için bayrama rağmen pazara geldiğini anlattı.

Yorumlar