Kuruyan oyun hamuru nasıl yumuşatılır?

Kuruyan oyun hamuru nasıl yumuşatılır? Çocukların evde sıkılmadan oynayabildiği yegane malzemelerden olan oyun hamuru eğer kutusuna konmadıysa zamanla kurur ve ufalanır. Peki kuruyan oyun hamuru nasıl yumuşatılır, nasıl eski haline getirilir? İşte detaylar

Google Haberlere Abone ol
Kuruyan oyun hamuru nasıl yumuşatılır?

Oyun hamurları çocuklarımızın el göz koordinasyonunu geliştirmek ve el becerilerini arttırmak için kullanılan en güzel oyuncaklardandır. Çocuklar oyun hamuru ile oynarken hem rahatlar hemde hayal güçlerini geliştirir. Ancak zamanla fazla kullanılmaktan ya da çoğunlukla kutusunun ağzının açık kalmasından dolayı kururlar. Kuruyan oyun hamuru artık oynanamaz hale gelir. Eğer sizde kuruyan oyun hamurlarını çöpe atmaktan ve her seferinde yenisini almaktan sıkıldıysanız, oyun hamurunu tekrar yumuşatmayı deneyebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek malzeme su. Kuruyan oyun hamuru nasıl yumuşatılır? 

Kuruyan oyun hamurunu yumuşatmak için tek ihtiyacınız olan şey su. Yanlış duymadınız hamuru ıslatmak aradığınız çözüm bu. 

Oyun hamurlarının içinde kullanılan malzemeler, genellikle un, su, tuz ve renklendiricilerdir. Dolayısıyla zaten içinde var olan bir malzeme ile yumuşatma işlemi yapmak hamurun yapısını da bozmayacaktır.

Kuruyan oyun hamurunu eski haline getirmek için şu işlemleri sırası ile uygulayın.

Öncelikle kuruyan oyun hamurunu yumuşatma işlemi için kuruyan hamuru küçük parçalara ayırın eğer taş gibi sert bir hale geldiyse rende ya da mutfak robotu yardımı ile ufalayabilirsiniz. Ufalanan hamurları bir kaseye alarak üerine göz kararı miktarda su dökün ve yoğurmaya başlayın. Tıpkı kulak memesinde hamur hazırlarken yapılan yöntem gibi. Ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde etmelisiniz.

kuruyan oyun hamuru nasıl eski haline getirilir

Kuruyan oyun hamuru için ele yapışmayan kıvamı yakaladığınızda elinizde yoğurma işlemine devam edin. Sonunda ilk gün aldığınız gibi bir oyun hamuruna kavuşmuş olacaksınız.

Eğer bu işlemi yaparken su miktarını fazla kaçırdıysanız oyun hamuru ilave edebilirsiniz ancak elinizdeki tüm kuruyan hamurları kullandıysanız bu aşamada un ve tuz eklemeyi deneyin çoğu zaman bu işlem işe yarar. Çünkü hamurun muhtevasında un ve tuz bulunmaktadır.

Hatta evde oyun hamuru bile yapmayı deneyebilirsiniz. Bunun için bu yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz. Bunun için tüm ihtiyacınız olan malzeme un, su ve tuz. Organik olarak hazırlayacağınız oyun hamurunu gıda boyaları ile renklendirmeniz de mümkün. Detaylı bilgi için Bkz: Evde Oyun Hamuru yapımı.

Bu yöntemle kuruyan oyun hamurlarınızı nasıl yumuşatılır öğrenmiş olduk. Ancak hijyen konusuna dikkat etmekte fayda var. Öyle ki sürekli el ile temas eden hamur bir süre sonra bakteri barındırabilir.

Yorumlar

Başak36 Benim çok kuru ama şu koydum oyun hamuru delirdi 😂😂