Kuruluş Osman 11. Bölüm: Balgay'ın zalimliği bölüme damgasını vurdu

Kuruluş Osman 11. Bölüm Moğollar'ın zalim komutanı Balgay'ın zulümleriyle geçti. Kayı Obası'nı ve Söğüt Ovası'nı kan gölüne çeviren Komutan Balgay'ın diş geçiremediği tek isim Osman oluyor. Moğol zulmü karşısında Türk obalarının tek umudu Osman oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Kuruluş Osman 11. Bölüm Balgay zulmüyle geçti

Kuruluş Osman 11. Bölüm 19 Şubat 2020 Çarşamba günü itibariyle ekrana geldi. Kuruluş Osman 11. Bölüm izleyenler Moğol zulmünün kasıp kavurduğu Türk obalarının tek umudunun Osman olduğuna şahitlik edecekler. Komutan Balgay'ın yanındaki diğer iki zalim adamı Şeyh Edabalı da dahil olmak üzere bütün Türk boylarının önde gelenlerine kan kusturuyor. Ancak Osman konusunda beklemedikleri bir dirençle karşılaşıyorlar. Bütün obaların tek umudu Osman olmuş durumda. Kuruluş Osman son bölüm izleyenler Türk Obaları'nın Anadolu'da Bizans'tan ziyade Moğollar'dan nasıl bir işkence çektiğine tanık oluyor.

Kuruluş Osman dizisini nereden izleyebilirim diye soran dizinin hayranları için gerekli olan link aşağıdadır:

KURULUŞ OSMAN 11. BÖLÜM İZLE FULL TEK PARÇA

Son bölümde bir kez daha Moğolların acımasız yüzünü ortaya koyan sahnelerle doluydu. Türk obalarını kılıçtan geçiren Moğolların acımasızlığı izleyenlerde öfkeye neden oldu. Diziye yeni dahil olan 3 ünlü oyuncunun canlandırdığı acımasız Moğol komutanları Türk obalarında kan akıtıyor. Sonunda Osman Bey'i de ele geçiriyor. 

9. bölümü ile ekranlara gelen Kuruluş Osman'ın bu bölümünde, Osman Bey'in bir kez daha düşmanı Yannis'in tuzağını alt ettiğine şahit olacağız. Kulucahisar kalesinin komutanı Kalanoz'u öldüren Osman, cesedini kalenin önüne atarak gözdağı verir. Birlikte akşam yemeği yiyen Sofia ve Alişar bir anda önlerine getirilen Kalanoz'un cesedini görür. Bunu Osman'ın yaptığından emin olan Sofia, Alişar'ı Osman'a karşı kışkırtır. 

Kuruluş Osman 8. bölüm izleyenler Osman'ın yengesi Selcan Hatun'a Bala Hatun'u sevdiğini anlattığına şahit olacak. Osman, Edebalı'nın Bala Hatun ile görüşmesine izin vermemesine anlam veremeyen Osman, bu durumdan şikayetçidir. Öte yandan Yannis, Sofya'ya Kayı'ları yok etmek için yol gösterir. Bu durumda Sofya Alişar beyle yakınlaşır. Cenk hazırlığı yapan Dündar Bey ise alplerin başına oğlunu getirir. 

Kuruluş Osman 6. Bölüm de yine aksiyon ve heyecan dolu sahnelerle geçiyor. Osman, Yannis'in eline düşüyor. İşkencelere maruz kalan Osman'ı kurtarmak için herkes seferber olurken kılıçlar çekilmiş durumdadır. Osman Yannis'in elinden kurtulabilecek mi? Selcan Hatun, obada tüm dengelerin değiştiğini söyleyen Osman'ın amcası Dündar Bey'e onu bey olarak tanımadığını söyler. Osman'ı kurtarmak için harekete geçen isimlerden biri de Edebalı'dır. Osman'ın bir hazine kadar değerli olduğunu söyler.

Bala hatunu kurtarmayı başaran Osman onu obaya getirerek tedavi edilmesini sağladı. Öte yandan, Osman, obaya gelen yengesi Selcan Hatun'dan Şeyh Edebalı'nın kızı Bala Hatun'u kendisi için istemesini söyleyecektir. Osman Bey, pusuya düşürülür, ve düşman Şeyh Edebalı'nın yerini söylemediği her an için bir alp öldürülecek. Osman, keşiş Yannis'in boğazına kılıcı dayamıştır.

Kuruluş Osman dizisi, özellikle de Diriliş Ertuğrul dizisi hayranları tarafından dört gözle bekleniyordu. Yeni sezonu da aynı heyecanla geçirmek isteyen dizinin hayranları, yine heyecan ve aksiyon dolu sahnelerle ekran başına kilitlendi. Kuruluş Osman dizisi ilk bölüm izleyenler Osman'ın düşmana karşı, diğer bütün akrabalarından daha uyanık ve dikkatli olduğunu ortaya koydu. Osman'ın kahramanlıklarının işlendiği ilk bölümde onun en yakın dostu Aybars'ın ölümü ise diziye damgasını vuran sahne oldu. Bamsı Alpbaşının oğlu olan Aybars ilk bölümde hayatını kaybetti. Kayı boyu beyi, Osman beyin amcası Dündar bey bu durumdan Osman'ın laf dinlemezliğini sebep olarak gösterirken, Bamsı buna karşı çıkarak Osman'a başını dik tutmasını istiyor.

Öte yandan Kurtuluş Osman dizisinde Ertuğrul Bey'den de sık sık söz ediliyor. Ertuğrul Bey'in Konya'ya gittiği, dönemin başkenti, ancak henüz dönmediği şeklinde diyaloglar geçiyor. Bu da Ertuğrul Bey'in diziye geri dönme ihtimalinin hala bulunduğu yorumlarına neden oldu. Gerçek tarihte de Osman'ın babası Ertuğrul bey 90 yaşına kadar yaşıyor.

İşte Kuruluş Osman 1. Bölüme damgasını vuran sahnelerden biri:

İşte Kuruluş Osman 1. Bölüm Fragmanı:

Kuruluş Osman dizisinin merakla beklenen ilk tanıtım filmi yayınlanmıştı. Günlerdir, Kuruluş Osman fragmanı yayınlandı mı? Diriliş Osman dizisi ne zaman başlıyor? şeklinde sorular sorulurken son anda "Kuruluş Osman" adıyla yeni dizinin tanıtımı yayınlandı.

Geçtiğimiz sezon final yapan ve Osmanlı devletinin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin hayatını anlatan Diriliş Ertuğrul'un ardından Osman Bey'in hayatının anlatıldığı Diriliş Osman dizi bu sezon yayın hayatına başlayacak.

İşte Kuruluş Osman dizisinin ilk fragmanı: 

HEYECANLA BEKLENİYOR

Yeni dizinin yayınlanmasını merakla bekleyen vatandaşlar dizinin fragmanı için internet üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Yeni dizinin fragmanı dün itibariyle yayınlandı.

NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Dizinin hangi tarihte yayın hayatına başlayacağına dair herhangi bir açıklama yapılmazken Ekim ayı içerisinde izleyiciyle buluşması bekleniyor. 

Geçtiğimiz sezon TRT kanalında yayınlanan ve son bölümü ile izleyicisine veda eden Diriliş Ertuğrul dizisinin ardından Kuruluş Osman bu sezon yayın hayatını başlıyor. Osmanlı devletinin kurucusu Osman Bey'in hayatının anlatılacağı dizi ATV kanalında ekranlara gelecek. 

KURULUŞ OSMAN OYUNCU KADROSU KİMLER?

Yeni sezonda yeni kadroyla yeni konuyla yayın hayatına başlayacak olan Kuruluş Osman dizisinin oyuncu kadrosu ise şu şekilde:

Burak Özçivit

Aslıhan Karalar 

Hazal Subaşı 

Ragıp Savaş

Ayeşgül Günay

Saruhan Hünel 

Özge Törer

KURULUŞ OSMAN DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Diriliş Osman dizisi İstanbul'un Beykoz ilçesinde bağlı Riva'da kurulan platoda çekiliyor. Dizide ekrana gelecek olan kaleler, camiler, hamamlar ve kiliseler titizlikle inşa edildi. Avrupa'nın en büyüğü olan platoda 60 ayrı marangoz ekibi çalışıyor.

Yorumlar

taner 8bolumu ızleyemıyorum nerden acarsam açayım atv ınternetten dızıyı vermıyor
Ben izleyemiyorum
BATUHAN CEREN ARKADAŞLAR DİZİYİ İNTERNETTEN İZLEYE BİLEN VARMI ATV NIN KENDI SITESINDE BİLE YOK BU NASIL Bİ İŞ SE ANLAYAMADIM ATV RESMEN MİLLETİ UNSULUK ETTİ
isimsiz yalan haber yapmaktan vaz geçin artık