Kurt Cengiz kimdir

Kurt Cengiz kimdir? Cengiz Koçaker kimdir? son zamanların en çok arananları arasındaki yerini koruyor.

Google Haberlere Abone ol
'Kurt Cengiz'e idam yolu

Amerika Brileşik Devletleri'nde 2004 yılında bir taksi şoförünün bıçakla boğazını kesip parasını aldıktan sonra araçla birlikte ateşe verip öldüren 57 yaşındaki Kurt Cengiz lakaplı Cengiz Koçaker idam cezasına çarptırıldı. Cinayeti sürekli olarak reddeden Koçaker, iftiraya uğradığını savunarak suçundan sıyrılmaya çalışsada aracın arka koltuğunda bulunan kanlı fanila daha önce kız kardeşi tarafından teşhis edilmiş ve bu fanila Koçaker'e karşı en büyük delil olarak mahkemeye sunulmuştu. 

Baba tarafından Türk, olan Koçaker'in annesi ise Porto Riko asıllı. Daha önce işlediği çeşitli suçlardan altı kez hapse giren ve daha öncesinde hayatının 23 yılını aralıklarla demir parmaklıkların arasında geçiren Koçaker, taksi şoförünü öldürmek suçundan girdiği hapiste tecavüze uğradığını, AIDS’li olduğunu iddia ederek akli dengesinin yerinde olmadığı savundu. Koçaker, öne sürdüğü iddialarla ikinci kez temyiz başvurusunda bulundu. Koçaker'in temyiz başvurusu Ocak ayında reddedilmiş ve Koçaker'in en azından ömür boyu hapiste kalmasının  önü de kapanmıştı.

SIRASINI BEKLİYOR

Florida eyaletinde mahkum olan Kaçer, idam edilmek için sıra beklerken kendisinden önce idam edilmeyi bekleyen 340 suçlu daha bulunuyor. Florida’da bu süre ortalama 16.5 yıl sürüyor. Koçaker de işlediği cinayet sonrası idam cezasına çarptırıldı ancak Florida’da yaşanan idam tartışmaları nedeniyle geçen ağustos ayından bugüne hiçbir infaz gerçekleştirilmedi. Florida Valisi’nin onay vermesi durumunda ‘Kurt Cengiz’ zehirli iğneyle idam edilecek.

BABASI TÜRK ANNESİ PORTO RİKOLU

Kurt Cengiz olarak bilinen Koçaker'in babası Necdet Koçaker’in 1963’te Türkiye Tarım Bakanlığı’nın eğitim programıyla ABD’ye gidişiyle trajik hikayesi başladı. Baba Koçaker, eğitim programı sırasında ABD'de Porto Riko asıllı Carmen Armodore ile tanıştı. Koçaker ve Armodore'nin evliliğinden Cengiz Koçaker dünyaya geldi. Ancak Cengiz Koçaker henüz 4 yaşındayken baba Necdet Koçaker, Carmen Armodore’ye Türkiye’de iki eşinin daha bulunduğunu itiraf edince aile dağıldı. Türkiye’ye dönen baba Koçaker kısa süre sonra trafik kazasında hayatını kaybetti.

ÖLÜM KOKTEYLİ

AIDS’li olduğu iddia edilen Cengiz Koçaker, onay verilmesi halinde ‘ölüm kokteyli’ olarak adlandırılan üç ilaçlı zehirli iğne ile bu odada idam edilecek.

Cengiz Koçaker’in idam edilmemek için yaptığı başvurunun reddedilmesinin ardından ne zaman idam için kendisine sıra geleceği bilinmiyor.

Yorumlar