"Küresel ekonomi 2017'de önemli ölçüde toparlanacak"

- Alman Sanayi Federasyonu Araştırma, Sanayi ve Ekonomi Politikası Başkanı Deutsch: - "Küresel ekonomi 2017 yılında önemli ölçüde toparlanacak. Büyümenin yüzde 0,5 puanlık artışla yüzde 3,5'e ulaşması bekleniyor" - "Dolar, yıl boyunca ana küresel para birimlerine karşı yüzde 5-10 yükselebilir" - "Alman ekonomisi bu yıl yüzde 1,5 büyüyecek"

Google Haberlere Abone ol
"Küresel ekonomi 2017'de önemli ölçüde toparlanacak"

FRANKFURT (AA) - Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Araştırma, Sanayi ve Ekonomi Politikası Başkanı Dr. Klaus Günter Deutsch, küresel ekonominin bu yıl önemli ölçüde toparlanacağını belirterek, büyümenin yüzde 0,5 puanlık artışla yüzde 3,5'e ulaşmasının beklendiğini bildirdi.

Deutsch, küresel ekonomik büyümeye ilişkin yaptığı açıklamada, küresel ekonominin 2016 boyunca talebin düşük büyümesi, zayıf yatırımlar ve düşük verimlilik artışı oranlarıyla zayıf dengede sıkışıp kalmaya devam ettiğini kaydetti.

Küresel ekonominin bu yıl önemli ölçüde toparlanacağını belirten Deutsch, "Büyümenin yüzde 0,5 puanlık artışla yüzde 3,5'e ulaşması bekleniyor. Global ticaret yüzde 3-4 oranında artabilir." ifadelerini kullandı.

Küresel ekonomik büyümeye 2017’de en büyük ivmenin yaz aylarından itibaren ABD'den gelmesinin muhtemel olduğunu kaydeden Deutsch, "Donald Trump yönetimi ve kongre, kurumlar vergisi ve gelir vergisini azaltmayı ve savunma harcamalarını artırmayı planlıyor. Bu gelişmeler federal bütçe açığını ve cari işlemler dengesini artıracaktır. Ancak yeni korumacılığın büyük tehlikeleri var." değerlendirmesinde bulundu.


- "Alman ekonomisi, küresel ticaretteki toparlanma ve zayıf avrodan fayda sağlayabilecek"


Klaus Günter Deutsch, Trump yönetimi altındaki doların yıl boyunca ana küresel para birimlerine karşı yüzde 5-10 oranında değer kazanmasının beklendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"En azından başlangıçta döviz kurlarında artan volatilite göreceğiz. Ayarlamalar, ekonomik ve faiz gelişimindeki ve ayrıca karlı geri dönüşlerdeki transatlantik farklılıklarla tetiklenecek. Bu, Avro Bölgesi ve Japonya'daki net ihracat ve yatırımları ılımlı bir şekilde artıracak ve AB'deki ekonomik iyileşmeyi daha da sağlamlaştıracak. Buna karşın renminbi üzerindeki aşağı yönlü baskı Çin'in istikrar çabalarını zorlaştıracak."

İhracata yönelik güçlü yöneliminden dolayı Alman ekonomisinin, küresel ticaretteki toparlanma ve 2017 boyunca zayıf avrodan fayda sağlayabileceğini belirten Deutsch, Alman ekonomisinin bu yıl yüzde 1,5 büyüyeceği öngörüsünde bulundu.


Yorumlar