Kurdeşen belirtileri

Kurdeşen, vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelen çevresi kızarık ,ortası soluk kaşıntılı kabarcıklar oluşturan döküntülü bir cilt hastalığıdır.

Google Haberlere Abone ol
Kurdeşen belirtileri

 Kurdeşen, vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelen çevresi kızarık ,ortası soluk kaşıntılı kabarcıklar oluşturan döküntülü bir cilt hastalığıdır. Kurdeşenin tıp alanındaki ismi ’Ürtiker’dir. Ciltte tatlı bir kaşıntıyla birlikte kabarcıklar meydana gelir. Kurdeşen (ürtiker) bulaşıcı bir hastalık değildir.  Plak şeklinde oluşan kabarcıklar vücutta iz bırakmadan 20 dakika ya da 3 saat aralığı içerisinde yok olur. Kurdeşenin akut ve kronik olarak 2 farklı türü vardır, kısa süren alerji akut,  uzun süren alerji ise kronik ürtiker olarak bilinir. Akut ürtikerin başlıca sebepleri deniz ürünleri , evcil hayvanlar , arı ya da böcek sokması. Bu hastalığı bazen vücut belirler. Bazı kişilerin ilaca veya aşıya karşı narin bir yapıya sahiptir ya da arı sokması vücut yapısı için çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Kronik ürtiker ise, derinin aşırı sıcakta kalması güneş ışığı gibi.

Kurdeşen belirtileri

-          Kurdeşenin en belirgin özelliği vücutta 1-2 cm boyutundaki kızarıklıklar , kabarıklar , kaşıntılı ve sürekli yer değiştirebilen döküntülerdir. Vücuttaki bu kızarıklıklar bacak , parmak ve kol da meydana gelir.

-          Ateş ve halsizlik gibi belirtiler çok hafif görülebilir.

-          Karın ve eklem ağrıları yaşanır.

Kaşıntılar uykudan uyanmanıza sebep olabilir.

Yorumlar