Kurban pazarlarında arife yoğunluğu

- Küçükçekmece'de kurulan kurban satış yerinde alıcısını bekleyen kurbanlıkların büyük bölümü satıldı

Google Haberlere Abone ol
Kurban pazarlarında arife yoğunluğu

İSTANBUL (AA) - Kurban pazarlarında arife günü de hareketlilik artarak devam etti.

Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde kurulan kurban satış yerinde, üreticiler tüm hayvanlarını satmak, alıcılar da evlerine kurbanlıkla dönmek için kıyasıya pazarlık yaptı.

Kurbanlıklarını önceden alan vatandaşlar, bayrama bir gün kala hayvanlarını nakliye araçlarıyla kesim yerine götürmeye başladı.

Kurban pazarındaki hareketlilik büyükbaş hayvan satıcılarının yüzünü güldürürken, küçükbaş hayvan satışlarında aynı yoğunluğun yaşanmadığı görüldü.

Kurban satıcısı Rasim Yiğit, pazara getirdiği 78 büyükbaş hayvanın 65'ini sattığını belirterek, vatandaşların büyükbaşa ilgi gösterdiğini ve satışlardan memnun olduğunu dile getirdi.

Pazara getirdiği kurbanlıkların büyük bölümünün satıldığını ifade eden Yiğit, ''Fiyatlar arife gününde de aynı. Hatta arttığını bile söyleyebilirim. Fiyatlar 7-14 bin lira arasında değişiyor.'' dedi.

Kesim yerine götürmek için pazardan kurbanını almaya gelen Recep Taşar da hayvanını bir hafta önce 11 bin 250 liraya aldığını belirterek, fiyatlardan memnun olduğunu ve geçen yıldan farklı olmadığını söyledi.

Kurbanlık 250 küçükbaş hayvanını satmak için Balıkesir'den İstanbul'a gelen Hüseyin Aslan ise kurbanlıklarından 50'sini sattığını ifade ederek, ''Bu yıl satışlarımız az oldu. Vatandaşlar küçükbaş hayvana ilgi göstermiyor. İnşallah bayramın ilk iki gününde satışların artacağını umut ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

Kurban pazarında tüm hayvanlarını satan satıcıların çadırlarının üzerine ''Bitti'' yazdıkları görüldü.

Yorumlar