Kurban kesince namazı nasıl kılınır?

Milyonlarca vatandaş Kurban Bayramı vesilesiyle kurban kesecek. Peki kurban kesince namazı nasıl kılınır? İşte cevabı:

Google Haberlere Abone ol
Kurban kesince namazı nasıl kılınır?

Kurban kestikten sonra namaz kılınır mı, kılınacaksa kurban kesince namaz nasıl kılınır? Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bu yıl Kurban Bayramı 31 Temmuz Cuma günü başlayacak. Akıl sağlığı yerinde, hür, dini ölçülere göre zengin sayılan her Müslüman kurban kesmekle yükümlüdür. Peki, kurban kestikten sonra namaz kılmak gerekir mi? Diyanet merak edilen soruyu yanıtladı.

Kurban, sözlükte yaklaşma ve Allah'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına geliyor. Müslümanlar, kurban kesmekle hem Rabbine yaklaşır, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunur. Kurban kesme ibadetini yerine getirecek olanlar kurban kestikten sonra namaz kılınır m? sorusunun yanıtı merak ediyorlar. Kurban kesme ibadetine dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik..

Esas olarak kurban namazı diye bir namaz yoktur. Bu namazın dinî bir gereklilik olduğu inancı veya kanaati yanlıştır. Ancak kişi nafile namaz kılınması mekruh olmayan bir vakitte, sebepli veya sebepsiz dilediği kadar nafile namaz kılabilir. Kurban kesen kişi de böyle bir ibadeti yapma imkânına kavuştuğu için Allah’ın verdiği nimete şükür olarak iki rekât nafile namaz kılabilir.

KURBAN KESİNCE ŞÜKÜR NAMAZI KILINABİLİR

Kurban namazı diye bir namaz olmadığı için insanlar bunun yerine şükür namazı kılabilir. Şükür namazı, insanın bütün dileklerinden sonra kılabileceği bir namaz türüdür. Şükür namazı ise normal vakit namazları gibi iki rekat şeklinde kılınır. Sadece niyet edince, "Niyet ettim Allah rızası için iki rekat şükür namazı kılmaya" denilir. 

Yorumlar