Kurban Bayramı'na doğru

- Yeryüzü Doktorları, açlık sınırının altındaki ülkelerde 2005 yılından bu yana düzenlediği kurban organizasyonlarına bu yıl da devam edecek

Google Haberlere Abone ol
Kurban Bayramı'na doğru

İSTANBUL (AA) - Yeryüzü Doktorları yılda 6 ila 20 kilogram arası et tüketen insanlara ulaşabilmek için 12 yıldır düzenlediği kurban organizasyonları ve sağlık hizmetlerine bu yıl da devam edecek.

Yeryüzü Doktorları Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek bu yıl "kurban olsun sağlık olsun" sloganıyla Afrika ülkelerinde kurban organizasyonu düzenleyecek.

Kurban organizasyonunun yanı sıra Nijer, Çad ve Afganistan için planlanan gönüllü sağlık ekipleriyle, pediatri ve dahiliye alanında muayeneler gerçekleştirecek ve genel sağlık taraması yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yahyahan Güney, 12 yılı aşkın süredir gönüllü ve profesyonel çalışanlarıyla Kurban Bayram'nı yeryüzünün pek çok farklı bölgesinde geçirdiklerini belirtti.

Kendileri için koruyucu sağlık çalışması da olan kurban organizasyonlarının diğer kuruluşlardan farkının, gönüllü doktorların bu zorlu coğrafyalara gelerek yaptıkları sağlık çalışmaları olduğunu vurgulayan Güney, şunları kaydetti:

"Ayrıca bizler biliyoruz ki gittiğimiz ülkelerde et tüketimine bağlı olarak sağlık sorunları yaşanıyor. Bunları gördükten sonra bu duruma kayıtsız kalmamız imkansız hale geliyor. Bu zamana kadar 107 bin hisseyi ihtiyaç sahibi coğrafyalara ulaştırmaktan mutluluk duyduk. Bu yıl kurban hisse bedelimiz ise 430 liradır. Halkımız yurt dışı kurban bağışları için telefon ve online bağış kanallarımızdan bize ulaşabilir."

Yorumlar