Kuran'ı Güzel Okuma Yarışması başvuru nasıl yapılır WhatsApp Numarası kaç?

Kuran'ı Güzel Okuma Yarışması başvuru başlıyor. Peki Kur'an tilaveti yarışmasına katılım şartları nelerdir, kimler katılabilir, başvuru formu nereden alınabilir, başvuru nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
Güzel Okuma Yarışması başvuru nasıl yapılır?

TRT 1 tarafından her yıl Ramazan ayında düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması veya diğer adıyla Tilavet Yarışması 2021 yılı Ramazan ayında da düzenleniyor. Bu yıl düzenlenecek yarışma için başvurular çoktan başladı. Yarışmanın başvurusu ise TRT tarafından açılan özel internet sitesi üzerinden alınıyor. 

Peki, TRT tilavet yarışmasına başvuru nereden nasıl yapılıyor? Tilavet yarışması başvuru formu nereden elde edilir? Başvuruyu kimler yapabilir, başvuru şartları nelerdir?

TRT TİLAVET YARIŞMASI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TRT tilavet yarışmasının şartları şunlardır: 

Yarışmaya sadece erkekler başvuru yapabilir.

Katılımcıların en az 15 yaşında olması gerekiyor. 

18 yaş altı olanlar velileriyle birlikte müracaat etmek zorunda. 

Yurt içi ve yurt dışı başvurular kabul ediliyor. 

Yurt dışından başvuru yapanların Türkiye vatandaşı olması gerekiyor. 

Yarışmaya tekil veya grup halinde başvuru yapılabilir. 

Başvuru formu doldurulduktan sonra talep edilen video tanıtımı Whatsapp üzerinden gönderilecek.

Başvurular Diyanet ve belirlenen komisyon tarafından incelenecek.

Yarışmaya katılmaya hak kazananlara dönüş yapılacak. Kazanamayanlara ise dönüş yapılmayacak. 

Yarışmada giyilecek kıyafetler yapımcılar tarafından belirlenecek.

BAŞVURUSU KABUL EDİLENLER NE OLACAK?

Yarışmaya başvuru yapanlar arasından başvrusu olumlu bulunarak değerlendirmeye alınanlara geri dönüş yapılacak. Bu nedenle başvuru esnasında verilen telefon numarasının özenle seçilerek yazılması gerekiyor. 

Başvurusu kabul edilenlere yapılan dönüşlerde VTR'lerde kullanılmak üzere birer tanıtım videoları istenecek. 

Yarışmacılara çekim tarihleri bizzat telefonlar üzerinden iletilecek. 

Yarışmacıların çekim için gelecekleri stüdyolara ulaşımı ücretsiz sağlanacak. Konaklama masrafları da yine yapımcı şirket tarafından karşılanacak.

YARIŞMANIN YAYIN SÜRECİYLE İLGİLİ DETAYLAR

Yarışma Ramazan ayı boyunca TRT 1'de yayınlanacak. Her bölümde 5 yarışmacı yarışacak, birinci olan yarışmacı ay finaline katılma hakkı kazanacaktır. Yarışmacılarımızın performansı, alanında uzman jüri üyelerince ve stüdyodaki seyircilerce değerlendirilecek ve puanlanacaktır. O bölümün en yüksek puanını alan yarışmacı, haftanın birincisi olacaktır. Hafta birincisi olan yarışmacılar ay finalinde yarışmaya hak kazanacaktır. Jüri üyelerinin her ay için bir defaya mahsus olarak, talep ettikleri bir yarışmacıyı doğrudan ay finaline gönderme hakkı bulunacaktır.

Ay finalinde birinci olan yarışmacılarsa yarı finalde yarışma hakkı kazanacaktır. (Ay finalleri her ayın son Perşembesinde gerçekleştirilecektir.) Mayıs ayında gerçekleştirilecek yarı finalde ay birincisi olan 6 yarışmacıdan 4’ü Kadir Gecesinde gerçekleşecek büyük finale gitme şansı kazanacaktır.

Mayıs ayında yarı finali gerçekleştirilecek olan program, yeni katılımcılarla Ramazan ayı boyunca günlük olarak ekrana gelecektir. Ramazan ayı boyunca ise her gün 5 yarışmacı olacak şekilde toplam 4 hafta yarışma yapılacaktır ve hafta birincisi olan toplam dört yarışmacı finale kalma hakkı kazanacaktır.

Yarı finalde finale kalan 4 yarışmacı ve ramazan ayında finale kalan 4 yarışmacı ile büyük final gerçekleştirilir. Büyük finale kalan 8 yarışmacı arasından da birinci, ikinci ve üçüncü seçilir.

TRT TİLAVET YARIŞMASI WHATSAPP NUMARASI

TRT Tilavet WhatsApp Numarası: 0505 018 85 00

Yarışma başvuru formu:

TRT KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ 2020 FİNAL BÖLÜMÜ

TRT Kur'an-ı Kerim tilavet yarışması 2020 final bölümü şöyle:

Yorumlar

hasan arslan Mrb ben 3 senedir forum dolduryorum vidyo çekip gönderiyorum yarışmalar başlıyor bitiyor ben yala telefona bakıyorum ya ararlar yada cevap verirler diyo arıyorum yok vidyon gelmemiş yok form eksik diye tekrar doldur tekrar gönder diyorlar yine arıyorum telep çok seneye diyorlar sene geçiyor yine aynı bitürlü katılamadım bunlara inanmıyorum ve açık açık yazyorum katılan nasıl katılıyor biz sanki türkçe okuyacağız sanırım diyanet işleri başkan hocamın haberi yoktur
ali başvuru formunu nerden dolduracağız
Burhan Yarışmaya bende katılmak istiyorum eğer kabul ederseniz çok memnun olurum