Kumpas davalarının hakim ve savcıları yargılanıyor

- FETÖ'nün "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurmasıyla ilgili 54 eski hakim ve savcının yargılanmasına devam edildi - Duruşmada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

Google Haberlere Abone ol
Kumpas davalarının hakim ve savcıları yargılanıyor

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurmasıyla ilgili olarak, binlerce kişi hakkında usulsüz dinleme kararı vermekle suçlanan 54 eski hakim ve savcının yargılandığı davanın duruşması görüldü.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyetine, Daire Üyesi Mehmet Öztunç başkanlık yaptı.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Daha sonra mahkeme heyetince Yargıtay Cumhuriyet Savcısının tutukluluğa ilişkin mütalaasına yönelik sanıklara söz verildi.

Kamuoyunda eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u tutuklayan hakim olarak bilinen tutuklu sanık Vedat Dalda, örgütün şifreli haberleşme ağı "ByLock" kullanıcısı olmadığını iddia ederek tahliyesini istedi.

Yunanistan'a kaçmaya çalıştığı sırada yakalanan sanık eski hakim Bülent Kınay ise tahliyesini istemediğini, mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasını talep ettiğini belirtti.

Diğer sanıklar da tutukluluk hallerine itiraz ederek, tahliye talebinde bulundu.

Daha sonra ara kararı okuyan Mahkeme Başkanı Öztunç, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini açıkladı.

Öztunç, sanıklardan Kınay ile eski savcı Sadrettin Sarıkaya ve eski hakim Mehmet Ekinci'nin mal varlıkları ve banka hesapları üzerine konan tedbirin kaldırılmasına hükmedildiğini kaydetti.

Duruşma, 26 Aralık 2017'ye ertelendi.

Yorumlar