"Kum Zambağı" ve "Banu" filmleriyle sinema şöleni

11. Boğaziçi Film Festivali'nde ulusal ve uluslararası filmler izleyiciyle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
"Kum Zambağı" ve "Banu" filmleriyle sinema şöleni

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği 11. Boğaziçi Film Festivali kapsamında, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alan “Kum Zambağı” ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alan “Banu” filmleri, 12 Aralık Salı günü Atlas 1948 Sineması'nda izleyicilerle buluştu. Gösterimlerin ardından yapılan söyleşilere filmlerin yönetmenleri, oyuncuları ve film ekipleri katıldı.

"KUM ZAMBAĞI" FİLMİNİN DÜNYA PRÖMİYERİ VE YÖNETMENİN BAKIŞ AÇISI

“Kum Zambağı” filminin yönetmeni Mehmet Demir Yılmaz, yapıtın temelini ve çıkış noktasını anlattı. Filmin, kadın-erkek ilişkilerindeki sorunları ve mekânın önemini vurguladığını belirtti. Yılmaz, filmde müzik kullanımının denge üzerine kurulu olduğunu ve dram ile mizah arasındaki hassas dengenin önemini vurguladı. Oyuncu Mert Turak da, projeye katılım sürecini ve çalışma deneyimini paylaştı.

"BANU" FİLMİNİN GÖSTERİMİ VE YÖNETMENİN YORUMLARI

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alan “Banu” filminin gösterimi ve sonrasındaki söyleşide, yönetmen Tahmina Rafaella filmde ele alınan savaş temaları ve karakterlerin iç çelişkileri üzerine konuştu. Rafaella, filmdeki Banu karakterinin savaşla ilgili duygusal karmaşasını ve toplumsal çatışmaları ele aldı.

ULUSAL BELGESEL YARIŞMASI'NDA YER ALAN DİKKAT ÇEKEN BELGESELLER

Festivalin Ulusal Belgesel Yarışması bölümünde ise “Kedi Adam”, “Seyirlik Bir Gariplik: Van Gölü Canavarı” ve “Game Over” belgeselleri gösterildi. “Kedi Adam” belgeselinin yönetmeni Seyid Çolak ve senaristi Güven Adıgüzel, savaşın hayvanlar üzerindeki etkilerini ve belgeselin yapım sürecini anlattı. “Seyirlik Bir Gariplik: Van Gölü Canavarı” belgeselinin yönetmeni Behçet Güleryüz, Urartu mitolojisi ve Van Gölü Canavarı'nın tarihi üzerine değindi. “Game Over” belgeselinin yönetmenleri Miriam Carlsen ve Saeed Mayahy, İstanbul'daki yasa dışı Afgan mültecilerin durumunu ve belgeselin arka planını paylaştı.

FESTİVAL PROGRAMI VE BİLET BİLGİLERİ

Festivalde 13 Aralık'ta çeşitli filmlerin gösterimleri ve bir masterclass etkinliği yer alacak. Festivalin biletleri 75 TL olarak belirlenmiş ve online platformlar üzerinden satışa sunuldu. Festivalin destekçileri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Turkcell, Türk Hava Yolları ve diğer önemli kuruluşlar bulunuyor. Detaylı bilgi ve güncel haberler için festivalin web sitesi ve sosyal medya hesapları takip edilebilir.

Yorumlar