Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti Lübnan'da

BEYRUT (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bir heyet Lübnan'daki Osmanlı eserleri ve tarihi yapılarda incelemelerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı...

Google Haberlere Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti Lübnan'da

BEYRUT (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bir heyet Lübnan'daki Osmanlı eserleri ve tarihi yapılarda incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Restorasyon Daire Başkanlığı'ndan gelen yetkililer, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes'le birlikte Baabda'da yer alan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda incelemelerde bulundu.

Restorasyon Daire Başkanı Bahadır Sabah ve Restorasyon Şube Müdürü Nermin Uzunali'nin yer aldığı heyete, Lübnan Kültür Bakanı Gattas Huri ve Lübnanlı milletvekilleri eşlik etti. Huri, Cumhurbaşkanlığı'ndaki turun ardından basına yaptığı açıklamada, heyete sarayın durumu hakkında bilgi verdiklerini ve yapılabilecek ortak projeleri görüştüklerini ifade etti.

Huri, Beyrut Büyükelçisi Erciyes'e teşekkür ettiğini belirterek, "Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tarihi eserleri inceleyecek bir heyet gönderdiği ve bizleri Türkiye'ye davet ettiği için teşekkür ediyoruz." dedi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Erciyes ise iki ülke arasında tarihi bağların derin olduğunu belirterek, "Lübnan'la ilişkilerimizi her alanda geliştiriyoruz. Buna kültürel konular da dahil. Bu bağlamda Lübnan'daki Osmanlı bakiyesi tarihi eserlerin korunması çok önemli. Türkiye bu eserlerin korunması ve restorasyonuyla ilgileniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızdan gelen teknik heyet Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda incelemelerde bulundu. Heyet Lübnan'daki diğer eserleri de inceleyecek. Restore çalışmalarını Lübnanlı yetkililerle birlikte yürüteceğiz." diye konuştu.

Heyet daha sonra Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus şehrinde yer alan tarihi Muallak Camisi ve tarihi Trablus Demiryolu İstasyonu'nu inceledi.




Yorumlar