Kuğu Gölü TİM Show Center'da sahnelenecek

- Baş Balerin Kolesnikova: - "Kuğu Gölü ve Uyuyan Güzel burada çok beğenildi. İnsanların aileleriyle seyredebildikleri bir gösteri ve tekrar burada sahneleyeceğiz. Baş balerin için çok zor bir gösteri olsa da insanların mutlu ayrılması için çalışacağım"

Google Haberlere Abone ol
Kuğu Gölü TİM Show Center'da sahnelenecek

İSTANBUL (AA) - Dünyaca ünlü bale topluluğu Saint Petersburg Ballet Theatre (SPBT), "Kuğu Gölü" ile "Uyuyan Güzel" eserlerini sahneleyecek.

Gösterim öncesi TİM Show Center'da basın mensuplarıyla buluşan topluluğun baş balerini Irina Kolesnikova, Türkiye'ye geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu üçüncü gelişim. Kuğu Gölü ve Uyuyan Güzel burada çok beğenildi. İnsanların aileleriyle seyredebildikleri bir gösteri ve tekrar burada sahneleyeceğiz. Baş balerin için çok zor bir gösteri olsa da insanların mutlu ayrılması için çalışacağım." dedi.

Kolesnikova, devletten destek almadan çalışmalarını yürüten topluluğun 23 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatarak, repertuvarında Don Kişot, Paquita, Fındıkkıran, La Bayadere, Romeo ve Juliet gibi dünyaca ünlü koreografilerin yer aldığını dile getirdi.

İstanbul'daki ekibin 50 kişiden oluştuğunu kaydeden Kolesnikova, "Coliseum ve Royal Albert Hall, Paris’teki Champs - Elyses Theatre, Tokyo'daki Bunkamura Hall, Taipei ve Pekin'deki Ulusal Tiyatro gibi dünyanın en prestijli salonları başta olmak üzere pek çok ülkede insanlarla buluştuk. Yaklaşık 8 aydır farklı ülkelerde gösteri yapmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Baş balerin Kolesnikova, iki yıl önce hamileyken geldiği Türkiye'nin kendisi için çok özel olduğunu dile getirerek, çocuğunun artık 2 yaşında olduğunu ve bunu hatırladıkça mutluluk duyduğunu söyledi.

Irina Kolesnikova, bu akşam gerçekleşecek gösteride ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını sözlerine ekledi.

Topluluk, 9-11 Mart'ta Kuğu Gölü'nü, 12 Mart'ta ise Uyuyan Güzel'i sahneleyecek.

Yorumlar