Kudüs tasarısının ABD'nin tehditlerine rağmen BM'de kabul edilmesi

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: - "Trump'ın Ortadoğu ve Filistin'de kurmaya çalıştığı tahakküm politikasının artık çökmeye başladığı ortadadır" - "Açıkça görülmüştür ki dünya ezici bir çoğunlukla Trump'a 'Artık yeter, artık dur' demiştir"

Google Haberlere Abone ol
Kudüs tasarısının ABD'nin tehditlerine rağmen BM'de kabul edilmesi

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ortadoğu ve Filistin'de kurmaya çalıştığı tahakküm politikasının artık çökmeye başladığını belirterek, "Açıkça görülmüştür ki dünya ezici bir çoğunlukla Trump'a 'Artık yeter, artık dur' demiştir." ifadesini kullandı.

Özlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda dün oylanan Kudüs tasarısının sonucunu değerlendirdi.

BM Güvenlik Konseyi'nin daha önce 1 oyla veto ettiği tasarıyı, BM Genel Kurulu'nun 9'a karşı 128 oyla kabul ettiğini hatırlatan Özlü, bu kararla "suskunluk sarmalı"nın bozulduğunu söyledi. Özlü, "Bu suskunluk sarmalını bozan ise Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye'nin gür sesidir. İşte Türkiye'nin gücü budur. Filistinlilerin ve mazlumların sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımızın gücü ve saygınlığı işte budur." dedi.

Türkiye'nin bu süreçte siyasi, ahlaki ve insani açıdan dünyaya bayraktarlık ve hamilik yaparak öncülük ettiğini vurgulayan Özlü, şunları kaydetti:

"Trump'ın Ortadoğu ve Filistin'de kurmaya çalıştığı tahakküm politikasının artık çökmeye başladığı ortadadır. Bu yanlış politika, hiçbir biçimde sürdürülebilir değildir. Açıkça görülmüştür ki dünya ezici bir çoğunlukla Trump'a 'Artık yeter, artık dur' demiştir. Bu bir diplomasi zaferi olduğu kadar, hakkın ve vicdanın da zaferidir."

Özlü, kararın Filistin, Kudüs ve tüm Ortadoğu için bir fırsat olduğuna işaret ederek, "Umarım, Türkiye'nin açtığı bu fırsat kapısını, başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünya doğru biçimde değerlendirme cesareti gösterir." diye konuştu.

Tüm dünyanın her şeyden önce Filistinlileri yok sayma, görmezden gelme politikasını bir an önce terk etmesi gerektiğinin altını çizen Özlü, BM Genel Kurulu'nun son kararının, Filistin'in daha fazla ülke tarafından tanınması için de bir fırsat olduğunu bildirdi.

Yorumlar