Küçükelmalı Tabiat Parkı yatırımlarla canlanacak

- Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, serin havası, çam ormanlarının içindeki huzur veren ortamı ve göletiyle doğa tutkunlarını kendisine hayran bırakan Küçükelmalı Tabiat Parkı, belediyenin yeni yatırımlarıyla daha fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor - Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın: "Sürekli tanıtım çalışması yapıyoruz. Artık insanların yaşam kalitesi arttı. Sadece doğa yetmiyor. Altyapı yatırımlarınızı yapmanız lazım" - "Bu sene 100 bin civarında vatandaşımız tabiat parkımızı ziyaret etti. 5 yıllık hedefimiz 800 bin. Bunun 8 katını bile başarabiliriz"

Google Haberlere Abone ol
Küçükelmalı Tabiat Parkı yatırımlarla canlanacak

BİLECİK (AA) - Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde bulunan Küçükelmalı Tabiat Parkı'nda, yeni yatırımlarla daha çok ziyaretçi çekebilmek için çalışmalar devam ediyor.

İlçeye 8 kilometre uzaklıktaki tabiat parkı, serin havası, çam ormanlarının içindeki huzur veren ortamı ve göletiyle yılda 100 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Özellikle büyük şehirlerin stresinden günübirlik veya bir iki günlüğüne kaçan binlerce kişi, hamaklarını kuruyor, ağaçların gölgesinde dinleniyor, balık tutuyor ve mangal yapıyor.

Doğa tutkunlarının odağındaki Küçükelmalı Tabiat Parkı'nın, belediyenin yeni yatırımlarıyla turizm alanında cazibe merkezi olması bekleniyor.

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılda yaklaşık 100 bin kişinin geldiği tabiat parkında, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında tescillenen projeleriyle çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Yalçın, "Projelerimiz 2016 yılında bitti. Daha sonra Kalkınma Bakanlığına sunuldu. 8 milyon liralık yatırım projemiz geçti. Şu anda 1,5 milyon liramız var. Bu sene 7 Ağustos'ta ihalemiz yapıldı. Bu projeyle bu sene öce kanalizasyon ve su ile elektrik hatlarının yer altına alınmasını ve internet altyapısını yapacağız. Buna 800 bin lira gibi bir ödenek koyduk. Geri kalan 700 bin lirayla da kır lokantası yapıp, bu seneki yatırımımızı tamamlayacağız." diye konuştu.

- "Ziyaretçi sayısı 8 katına çıkacak"

Gelecek yıl gözetleme kuleleri, balık tutma iskeleleri, anfi tiyatro, yürüyüş yolları, 2020 yılında da 15 orman köşkü yapıp projelerini tamamlayacaklarını vurgulayan Yalçın, şunları söyledi:

"Sürekli tanıtım çalışması yapıyoruz. Artık insanların yaşam kalitesi arttı. Sadece doğa yetmiyor. Altyapı yatırımlarınızı yapmanız lazım. Pazaryeri, turizmle daha güzel bir ilçe olma yolunda ilerliyor. Bu sene 100 bin civarında vatandaşımız tabiat parkımızı ziyaret etti. 5 yıllık hedefimiz 800 bin. Bunun 8 katını bile başarabiliriz."

- "Sıcaktan kaçtık, burada üşüdük"

Ailesiyle piknik yamak için Bursa'nın İnegöl ilçesinden tabiat parkına gelen mobilyacı Nihat Kenar, sıcaktan kaçtıklarını ama ormanlık alanda üşüdüklerini belirterek, "İsmini çok duymuştum ama ilk defa geliyorum. Arkadaşlarım gelmiş. Doğayı seviyorum. Burayı çok güzel buldum, çam ormanın içinde piknik alanı. Bu kadar kalabalığın olacağını hiç beklemiyordum. Arabayı koyacak yer yok. Ailece geldik. Yedisinden yetmişine kadar insan var." ifadelerini kullandı.

Eşi ve iki çocuğuyla Ankara'dan gelen inşaatçı Yusuf Pekgöz de öneriler üzerine buraya geldiklerini anlatarak, "Güzel de bir manzarası var. Geldiğimize de pişman değiliz, gayet güzel oldu. Yer sofrası kurduk, mangal yapacağız. Güvenlik bir park, kamp yapmak için müsait olduğunu da gördük. Gölün kenarında bir kaç gece kamp yapılabilecek güzel bir yer." dedi.

Nesrin Pekgöz ise "Yoğun bir tempoyla çalıştık, şimdi dinlenmeye çalışıyoruz. Ağaçlarla gölün olması çok daha güzel. Güzel bir havası var. Gitmek istemiyoruz." yorumunu yaptı.

Eskişehir'den arkadaşıyla gelerek göl kenarında çadır kurup konaklayan 22 yaşındaki Osman Bilici de gündüzün yanı sıra gece de ortamın mükemmel olduğunu vurgulayarak, "İki arkadaş kafa dinlemek için geliyoruz. Geceleri daha çok hoşumuza gidiyor. Hafta sonunu genelde burada geçiriyoruz. Burası insanı dinlendiriyor." diye konuştu.

Yorumlar