Kuaförler hafta sonu açık mı?

Kuaförler hafta sonu açık mı veya berberler güzellik salonları bu hafta sonu hangi illerde açık hangi illerde kapalı olacak. Bilindiği gibi alınan yeni tedbir kararları risk haritasının değişmesi nedeniyle illere göre yeniden farklılık göstermeye başladı. İşte kuaförlerin durumu:

Google Haberlere Abone ol
Kuaförler hafta sonu açık mı?

Kuaförler hafta sonu açık mı sorusu hafta içi çalışan, fırsat bulamayarak traşını olamayan veya güzellik salonlarına gidemeyenlerin cevabını merakla aradıkları soru oldu. Bilindiği gibi Türkiye risk haritasının değişmesi sonrasında açık olan veya kapanan işletmeler de değişti. 

Vaka sayılarının artmasından sonra çok yüksekli riskli illerin sayısı bir anda 58'e yükseldi. Bu iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi iller de yer almaya başladı. Hal böyle olunca bu illerde daha önce sadece pazar günü kapalı olan bazı işletmeler bu harita nedeniyle şimdi artık Cumartesi günü de kapalı olacak. 

Çok yüksek riskli illerde (kırmızı renk) hafta sonları berber ve kuaför salonları hafta sonları kapalı olurken yüksek illerde ise sadece pazar günleri kapalı olması bekleniyor.

Orta ve düşük illerde ise sokağa çıkma yasağı olmadığı için eski düzende devam etmesi planlanıyor.

Açıklanan genelgeye göre; Hafta içi günlerde 21.00 - 05.00 saatleri arasında tüm Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına devam edilecek.

Hafta sonlarında; Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00 - 05.00 saatleri arasında uygulanacak.

Yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00 - Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi günü saat 21.00'de başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde uygulanacak.

Çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma günü saat 21.00'de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde uygulanacak.

KUAFÖRLERİN İKİ GÜN BOYUNCA KAPALI OLACAĞI İLLER

Edirne, Kırkkale, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecek, Kütahya, Eskişehir, Düzce, Bolu, Antalya, Konya, Isparta, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun, Sivas, Ordu, Malatya,Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Erzurum, Artvin, Ardahan, Iğdır.

TURUNCU KATEGORİDE OLAN İLLER (YÜKSEK RİSKLİ)

Manisa, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Tunceli, Bingöl, Kars, Ağrı, Kırşehir

SARI KATEGORİDE OLAN İLLER (ORTA)

Uşak, Van, Muş, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Hakkari, Siirt

MAVİ KATEGORİDE OLAN İLLER (DÜŞÜK RİSKLİ)

Şırnak

Yorumlar