Kriter dergisinin ikinci sayısı yayımlandı

- SETA bünyesinde yayımlanan dergide, başkanlık sistemi, AK Parti'de yeni dönem, AB-Türkiye ilişkilerinin geleceği konuları analiz edildi

Google Haberlere Abone ol
Kriter dergisinin ikinci sayısı yayımlandı

ANKARA (AA) - Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde yayımlanan Kriter dergisinin ikinci sayısında, başkanlık sistemi, AK Parti'de yeni dönem, AB-Türkiye ilişkilerinin geleceği konularına yer verildi.

SETA bünyesinde Fahrettin Altun'un genel yayın yönetmenliğinde aylık periyotta yayımlanan Kriter dergisi, gündemin hızlı değiştiği Türkiye'de kamuoyuna kalıcı işaretler bırakmayı hedefliyor.

Yeni dönemin kriterlerini ortaya koymak için mayıstan itibaren yayın hayatına başlayan derginin ikinci sayısında, güncel siyaset, dış politika, toplum, medya ve ekonomiye ilişkin konular ele alındı.

Dergide, bu ay dosya bölümünde "İntihar Terörizmi" konusunda Kemal Sayar ile söyleşi yapıldı.

Murat Yeşiltaş, Cengiz Alğan, Necdet Özçelik, Salih Zengin ve Asım Yapıcı, farklı dosya konularını derinlemesine analiz etti.

Mayısta AK Parti'de yaşanan değişimi, farklı yönleriyle Fadime Özkan, Serdar Karagöz, Edibe Sözen, İhsan Aktaş, Avni Özgürel, Muhittin Ataman, Yahya Bostan ve Hasan Öymez yazdı.

Beril Dedeoğlu, Burhanettin Duran ve Hasan Basri Yalçın ile Açık Oturum bölümünde, Türk dış politikası ve önündeki meydan okumalar değerlendirildi.

Dergide, Haluk Alkan ile başkanlık sistemine ilişkin söyleşi yer aldı. İsmail Çağlar, Halime Kökçe ve Ali Aslan, Türkiye siyasetinin sıcak meselelerini analiz etti.

Kemal İnat, Türkiye-AB ilişkilerini yazarken, Sadık Ünay, Nurullah Gür ve Mevlüt Tatlıyer yeni dönemin ekonomisini kaleme aldı.

Yorumlar