Kripto para piyasalarında son durum

Çin'de koronavirüsün yeniden can almaya başladığı yönündeki haberler küresel piyasada paniğe neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kripto para piyasalarında son durum

Çin’de altı ay sonra bildirilen COVID-19 kaynaklı ölüm vakası küresel piyasalarda negatif etki yarattı. Sadece kripto para piyasaları değil ABD ve Avrupa borsaları güne ekside başladı. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, güne ekside başlayan piyasaları değerlendirdi.

Bitcoin, bir önceki dip seviyesini test ederek 15.400$ seviyelerine kadar geri çekildi. Gün içerisinde ise 15.700$ seviyelerine tutunmaya çalışıyor.

FTX’in iflasının ardından yatırımcılar merkezi borsalardan uzaklaşmaya devam ediyor. Bir ayda borsalardan 173 bin Bitcoin rekor seviyede çıkış yaptı.

FTX’in hacker’ı 15 bin Ethereum’u Ren köprüsünde Bitcoin ile takasladı. Gün içerisinde ise elindeki varlıkları farklı cüzdanlara transferi ise dikkat çekiyor.

Büyük Bitcoin madencilik şirketi Iris, borçları nedeniyle makineleri kapatma kararı aldı.

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan JP Morgan, kripto para cüzdanı ticari markasını resmen tescilletti.

Haftaya Çin’den 6 ay sonra Covid-19 kaynaklı gelen ölüm haberiyle satışlarla başlayan piyasalarda negatif iklim devam ediyor, ABD vadeli endeksleri ve Avrupa borsaları güne ekside başladı.

Yeni günde Çin’den gelen can kaybı haberleri piyasanın odağında ve tedirginlik yaratıyor. Ek olarak bölgesel FED başkanlarının konuşmaları da dikkat çekti.  Risk iştahının düşük olduğu bir hafta başlangıcı yaşanıyor.

Ana resimde ise “FED faiz artış hızını azaltacak” iyimserliği sürüyor. Yarın akşam Türkiye saati ile 22.00’da açıklanacak olan FED tutanakları piyasanın bu hafta odaklanacağı en önemli ekonomik başlık. Olumlu sinyaller gelmesi durumunda piyasalarda hareketlenme görülebilir.

Bugün akşam saatlerinde yine Bullard, Mester, George gibi FED başkan yardımcılarının açıklamaları takip edilecek.

Kripto para piyasasında ise dün Genesis borsasının iflas açıklayacağı haberleri gündeme düşmesiyle piyasalarda satışlar görüldü. Bitcoin 15.500$’a kadar geriledi. Ethereum’da 1080$ seviyeleri test edildi. Ardından Genesis, haberin doğru olmadığını bildiren bir mesaj yayınladı ve piyasa kısmi olarak toparlandı.

22 KASIM BITCOIN TEKNİK ANALİZ

Geçtiğimiz hafta boyunca dar bir bant aralığında hareketini sürdüren Bitcoin, hafta sonu FTX borsasında hackerlerin 140 milyon dolar değerinde Ethereum çaldığı ve transfer gerçekleştirdiği haberleriyle satışlarla karşılaştı. Dün akşam saatlerinde ise Amerika merkezli Genesis borsasının iflas söylentileri piyasada kaygıyı artırdı ve 15.500$ seviyelerine kadar geri çekilme yaşandı. Ardından Genesis, söylentilerin doğru olmadığını ve fon bulma çabalarının sürdüğünü belirtmesinin ardından Bitcoin iki yıllık destek seviyesi olan 15.700$ bölgesine hafif tepki aldı. Yine bu seviyelerde fiyatlanmasını sürdüren Bitcoin için bu bölge ve 14.100$ seviyeleri destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor.

22 KASIM LITECOIN TEKNİK ANALİZ

Son dönemde kripto para piyasasında yaşanan olumsuz gelişmelerden pozitif ayrışan nadir kripto para birimlerinden olan Litecoin, Fibonacci 0,618 bölgesine denk gelen 61$ seviyelerinde fiyatlamasını sürdürüyor. Dört saatlik grafikte MA 200 ve MA 50’nin üzerinde yer alan Litecoin için görünüm ve teknik fiyatlama pozitif seyrediyor. 61$ seviyesinin üzerinde yer alan her fiyatlama Litecoin’i desteklemeye devam edecek olup sırayla 67$ ve 75$ seviyelerine Litecoin’i taşıyabilir. Olumsuz fiyatlamada ise 57$ seviyesi Litecoin için destek konumunda bulunuyor.

Yorumlar