Kripto para dünyasından son gelişmeler

Kripto para piyasasında dün başlayan hareketlilik bugün de devam ediyor. Başta Bitcoin olmak üzere diğer birçok para biriminde yükseliş var.

Google Haberlere Abone ol
Kripto para dünyasından son gelişmeler

Bitcoin 16.500$ seviyesine yükseldi, Lite Coin hedefini 90$’a yükseltti… Son 24 saati yeşilde geçiren kripto para piyasalarının durumunu, piyasalara etki eden makro faktöreleri Bitay Araştırma Departmanı analisti Alper Samet Yorak değerlendirdi.

KRİPTO DÜNYASINDAN SON GELİŞMELER

El Salvador, Bitcoin harici kripto para birimlerini halka sunmak için kripto borsalarına yasal bir çerçeve oluşturulacağını duyurdu.
The Sandbox, Playboy, Tony Hawk ve Snoop Dogg ile birlikte arazi satışlarının 3. bölümünü başlatacağını duyurdu.
New York Valisi, kripto para madenciliğini kısmen yasaklayan yasa tasarısını imzaladı.
FTX krizinden etkilenen Genesis, olası bir iflas da dahil olmak üzere diğer seçenekleri araştırmak için bir şirketle anlaştı.
Solana ağının en büyük NFT pazar yeri olan Magic Eden, Polygon desteği ekleyeceğini duyurdu.

PİYASALARDA NELER OLUYOR?

Dün güne Çin endişeleriyle negatif başlayan ABD hisse senedi piyasaları, FED başkan yardımcıları Daly ve Mester’in Aralık ayı toplantısında faiz artırım hızının düşürülmesi gerektiği ifadeleri sonrasında güçlü alımlarla kapandı.

FED başkanı Powell ve başkan yardımcılarının ifade ettiği faiz artırım hızının azaltılması mesajının bu akşam yayınlanacak olan FED tutanaklarına da yansıması bekleniyor. Bu haberler piyasa üzerinde destekleyici bir hava oluşturuyor. Ancak bu temanın da etkisinin kısa süreli olabileceği ve majör bir haber veya gelişme ile sonlanabileceğini unutmamak gerekiyor.

Yurt dışında bugün Fed tutanakları ile Kasım ayına ilişkin öncü imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI beklenti endeksi verileri takip edilecek. S&P 500 endeksi 4000 puanın üzerinde günlük kapanış yaparak Eylül ayı ortasından bu yana en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.

Kripto paralarda da görünüm kayıplar sınırlandı ve dün pozitife döndü. Bitcoin, Binance’in fon görüşmelerini sürdürdüğü haberleriyle iki yılın desteğinden tepki alarak 16.500$ seviyelerine kadar yükseldi. Ethereum’da da 1170$ bölgesi test edildi.

23 KASIM BITCOIN TEKNİK ANALİZ

Yaklaşık iki haftadır belli bir dar bant aralığında ve yatay – negatif bir yörüngede fiyatlanan Bitcoin, dün iki yılın destek seviyesi olan 15.700$ bölgesinden destek alarak hızlıca MA 50’ye doğru yol aldı. Son iki-üç günlük düşüşü geri alan ve 16.500$ seviyelerine kadar yükselen Bitcoin’de 17.000$ seviyeleri kritik önemini koruyor. Bu bölgenin üzerinde günlük kapanışlar geldiği takdirde üzerindeki baskıyı kırabilir ve düşüş trendini sınırlandırabilir. 17.000$’ın geçilememesi halinde ise Bitcoin’de tekrar 15.700$ desteği görülebilir.

23 KASIM LITECOIN TEKNİK ANALİZ

Son dönemde kripto para piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmelerden pozitif ayrışan ve dün de paylaştığımız kripto para birimlerinden olan Litecoin, beklenen hareketini gerçekleştirdi ve %25’in üzerinde bir yükseliş yaşayarak 83$’ı test etti. Şu anda 80$ psikolojik direncini destek haline getirmeye çalışan Litecoin için hedef 90$ haline gelmiş durumda. Aşağıda ise sırayla 75$ ve 67$ destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor.

Yorumlar