Kripto notları 11 Nisan 2023

Kripto'da artık BTC 30K $ psikolojik baraja girmiş olduk.

Google Haberlere Abone ol
Kripto notları 11 Nisan 2023

Al-sat artık daha riskli

Bundan böyle önceki dönemlerdeki gibi kolayca al-sat imkanları artık daha yüksek risk barındırıyor olacak.

Yani elimdeki altcoin'i: yüksekken satayım, düşünce tekrar alırım - düşüncesi artık öncekine göre daha riskli . Çünkü düşmeden bir kaç basamak birden yükselebilir hatta %70'lere varan yükselişler dahi görülebilir.

Öte yandan Bitcoin dominansı şiddetle yükseldiği için ara ara minik ve büyük gevşemeler yapacaktır. Bu fiyat düşüşlerinde elinizdeki altcoin doğru orantısız değer kayıpları yaşayacaktır.

Örneğin Bitcoin %0,5 düşse bile elinizdeki altcoin %2 hatta %5 düşebilecektir.

Kripto borsa kapasitesi 2 trilyon $'a yaklaştığında bazı altcoinler %20 ila %100 arası ralliler gerçekleştirebilirler. Bu rallilerin sonucunda yükselen fiyatlar - kendi yükselişlerinden daha sonra %30 ila %60 arası düşebilir. Tamamı kadar da düşüp ralli öncesine denk gelebilir.

Şu an ise CoinmarketCap verilerine göre kripto piyasa 1.24 trilyon $ 'a ulaşmış durumda.

Ancak son tahlilde olağan bir boğa sezonunda elinizde şu an tuttuğunuz altcoinlerin %200 minimum yükseleceğini ve bu yolculuğun %400 - %1000 arası dahi olabileceğini unutmayın.

Yani yükseldi diye sattığınıza pişman olma olasılığını olabilir - daha ucuza alamayabilirsiniz.

Dikkat.

Şimdi Bitcoin ve altcoin alınır mı?

Diğer yandan: Şimdiye kadar kararsız kalanlar - çoğu yatırımcının (yatırımcıların en az %50'sinin) yaptığını yapabilirler: Artık yükseliş sinyalleri geldiği için artık alım yapabilirler.

Peki ya piyasa düşerse?

Bitcoin 28.5K $'nın altına düşmedikçe kademeli olarak 40K $'ya yükselecektir. Bu kadenelerin arasında fiyatta gevşemeler olağandır.

40K'dan sonra ne olacak? Onu oraya gelşnce düşünürüz.

Bitcoin rallisi ne zaman?

Bitcoin rallisinin ise dominas değerinin en az %60 olması durumunda bekleneceği açık. Şu an piyasa hakimiyeti %47,25.

Ancak bu sene Etherium'un genişelemesi, ciddi pazar payına sahip olması dengeleri değiştirebilir. Bitcoin rallisi için %55 gibi bir rakam yeterli olabilir.

Altcoin rallileri ne zaman başlayacak?

Altcoin rallileri çeşitli ebatlarda olacaktır. Tamamen psikolojik rahatlamalar eşliğinde BTC 30K, 40K, 50K, 60K ralilleri olabileceği gibi asıl büyük altcoin rallileri: Bitcoin ilk büyük koşusunu yapıp, değeri düşmeye başladığı süreçte olacaktır. Bunun sebebi ise BTC'den kar elde eden yatırımcıların bu paraları yüklü şekilde altcoinlere yatırmaları.

Not : Yukarıdaki olasılıklar yatırım tavsiyesi değildir. Kendi kararınızı kendiniz verin. Kripto piyasaların çok volatil olduğunu unutmayın.

Yorumlar