Kredi Yurtlar Kurumundan açıklama

- "(Akdeniz Üniversitesi kampüsündeki Elmalılı Hamdi Yazır Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerin Muratpaşa Erkek Öğrenci Yurduna nakledilmesi) Haberlerde bahse konu olan kişi, şube müdürlüğüne vekalet eden nöbetçi yurt yönetim memuru olup, maksadını aşan ifadeler kullanmıştır. Söz konusu haberde yurt binamızın henüz faaliyete geçmeyen hazırlık aşamasındaki bölümleri görüntülenerek maksatlı bir algı yönetimi yapılmak istenmiştir"

Google Haberlere Abone ol
Kredi Yurtlar Kurumundan açıklama

ANKARA (AA) - Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğünden, Akdeniz Üniversitesi kampüsündeki Elmalılı Hamdi Yazır Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerin Muratpaşa Erkek Öğrenci Yurduna nakledilmesi haberine ilişkin, "Haberlerde bahse konu olan kişi şube müdürlüğüne vekalet eden nöbetçi yurt yönetim memuru olup, maksadını aşan ifadeler kullanmıştır. Söz konusu haberde yurt binamızın henüz faaliyete geçmeyen hazırlık aşamasındaki bölümleri görüntülenerek maksatlı bir algı yönetimi yapılmak istenmiştir." açıklaması yapıldı.

Genel Müdürlükten, Antalya Akdeniz Üniversitesi kampüs alanı içerisinde yer alan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Elmalılı Hamdi Yazır Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerin yine aynı kampüs alanı içerisinde bulunan Muratpaşa Erkek Öğrenci Yurduna nakledilmesiyle ilgili haberler üzerine açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Haberlerde bahse konu olan kişi Şube Müdürlüğü'ne vekalet eden nöbetçi yurt yönetim memuru olup, maksadını aşan ifadeler kullanmıştır. Söz konusu haberde yurt binamızın henüz faaliyete geçmeyen hazırlık aşamasındaki bölümleri görüntülenerek maksatlı bir algı yönetimi yapılmak istenmiştir." ifadesi kullanıldı.

Elmalılı Hamdi Yazır Yurdunda kalan öğrencilerin, mevcut yurttan çok daha fazla yatak kapasitesine sahip Muratpaşa Öğrenci Yurduna nakledildiği belirtilen açıklamada, adı geçen yeni yurdun inşaatına 19 Mayıs 2016 tarihinde başlandığı ve 4,5 ay gibi çok kısa sürede tamamlanarak öğrencilerin rahatlıkla barınabileceği hale getirildiği aktarıldı.

Elmalılı Hamdi Yazır Yurdunun yatak kapasitesinin bin 526 olduğu, yeni açılan Muratpaşa Öğrenci Yurdunun yatak kapasitesinin ise 4 bin 832 olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, böylelikle çok daha fazla sayıda erkek öğrenciye barınma imkanı sunulduğu vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Elmalılı Hamdi Yazır Yurdumuzun ise bakım, onarım, tadilat gibi işlemleri en kısa sürede tamamlanarak yedek sırada bekleyen kız öğrencilerimiz yerleştirilecektir. Bu durumda hem erkek hem de kız öğrencilerimize mevcut kapasitenin çok üzerinde barınma imkanı sağlanmış olacaktır.

Söz konusu haberi servis eden medya kuruluşunun, Kurumumuzun savunma ve cevap hakkını kullanmasına imkan tanımadan haberi tek taraflı olarak yayınlamış olmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Yorumlar