Kraliyet ailesinin yaşantısı mercek altında

Özellikle son günlerde Prens Harry ve Meghan Markle'ın kraliyetten ayrılarak kendilerine başka bir hayat kurmalarının ardından, İngiltere Kraliyet ailesinin günlük yaşamı mercek altına alındı. Kraliyet ailesinde neler oluyor, günlük yaşantıları nasıl sorusu merak ediliyor.

Kraliyet ailesinin yaşantısı mercek altında - Sayfa 1

Hele ki Middleton ile Markle arasında yaşanan ve eşlerine sıçrayan gerginlik ve son dönemde Prens Andrew hakkındaki taciz iddiaları, Kraliyet ailesinin renkli yaşamının bir kez daha mercek altına alınmasına neden oldu.

Kraliyet ailesinin yaşantısı mercek altında - Sayfa 2

Kraliyet ailesi üyelerinin birçok özelliği gibi yeme içme alışkanlıkları da çok merak ediliyor. Geçmişte yıllarca saray mutfaklarında görev yapmış Darren McGrady ve John Higgins gibi şeflerin verdikleri röportajlar, Kraliyet ailesinin bazı üyelerinin katıldıkları televizyon programlarında yaptıkları açıklamalar ve birçok araştırmacının Kraliyet ailesinin günlük pratiklerine dair kaleme aldıkları kitaplar, aile üyelerinin yemek ve mutfak alışkanlıklarına da ışık tutuyor.

Kraliyet ailesinin yaşantısı mercek altında - Sayfa 3

Sizin için bu kaynakları tarayarak en dikkat çekici noktaları öne çıkardık. İşte Kraliçe’nin seyahatlerde bile yanından ayırmadığı yiyeceklerinden, Prens William ve Harry’nin çocukluktaki yemek alışkanlıklarına Kraliyet ailesinin hayatından ilginç detaylar...

Kraliyet ailesinin yaşantısı mercek altında - Sayfa 4

Kraliyet ailesi üyeleri gıdaları mevsimine göre tüketmekten yanadır. McGrady'nin aktardığına göre bütün yaz her öğün yemekte çilek olsa kimse itiraz etmez. Ancak ocak ayında bir menüde çilek olsa Kraliçe Elizabeth hemen o maddeyi çizer ve "Bana genleriyle oynanmış çilekler göndermeye cesaret bile etmeyin" der. Kraliçe'nin menüleri haftalık olarak önceden kontrol edip onayladığını da hatırlatalım.