Kraliçe Elizabeth Prensi cezalandırdı

İngiltere, cinsel taciz suçlamasıyla hapse giren ve burada intihar eden Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in Prens Andrew ile yakın arkadaş çıkmasını tartışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kraliçe Elizabeth Prensi cezalandırdı

Kraliçe Elizabeth, daha önce reşit olmayan bir kızla cinsel ilişki yaşadığı iddialarıyla gündeme gelen ardından cinsel taciz suçlamasıyla hapse giren ve burada intihar eden Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in arkadaşı olduğu ortaya çıkan Prens Andrew'in görevlerine son verdi. 

Ülkede basına yansıyan haberlerde 'pedofili milyarder' olarak söz edilen Epstein skandalının ardından harekete geçen Kraliçe Elizabeth, York Dükü olan oğlu Prens Andrew’in görevlerine son verdi. Andrew'in bu durumda yıllık 249 bin sterlin olan maaşı da kesildi.

The Sun gazetesine konuşan Andrew'in yakın bir arakadaşı, Kraliçe'nin oğlu Andrew'i saraya çağırarak kararını bildirdiğini ve ikisininde kararla yıkıldığını söyledi.

KENDİNİ SAVUNDU

Prens Andrew, cinsel taciz suçundan sabıkası olan ve cezaevinde ölü bulunan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein ile arkadaşlığı ve hakkındaki reşit olmayan bir kızla cinsel ilişkiye girdiği iddiaları ile ilgili BBC'ye konuşmuş ve kendini savunmuştu.

Prens Andrew, röportajda, 17 yaşındayken cinsel ilişkiye zorlandığını öne süren ABD vatandaşı Virginia Giuffre'nin iddialarını yalanlamış ve olayın yaşandığı söylenen 10 Mart 2001 tarihinde kızı Beatrice ile İngiltere'nin Woking şehrinde pizza yemeye gittiğini söylemişti. Newsnight programından Emily Maitlis'in sorularını yanıtlayan Prens Andrew "Böyle bir şey olmadı. Kesinlikle böyle bir şey olmadığını size söyleyebilirim. Bu hanımefendiyle görüştüğümü hatırlamıyorum, kesinlikle öyle bir şey yok" demişti.

Yorumlar