Kral Şakir Necatiyi seslendiren kimdir? Kim seslendiriyor?

Kral Şakir Necatiyi seslendiren kimdir veya Necatiyi kim seslendiriyor?, gerçek adı nedir, kaç yaşında, nereli ve biyografisi nedir? İşte Kral Şakir Necatiyi seslendiren kişi:

Google Haberlere Abone ol
Kral Şakir Necatiyi seslendiren kimdir? Kim seslen

Kral Şakir Necatiyi seslendiren kimdir ya da Necatiyi kim seslendiriyor? veya Kral Şakir Fil Necati karakterini seslendiren oyuncu sanatçı kimdir? İşte cevabı: 

Kral Şakir çizgi filminde Necati, bir filin adıdır. Necati isimli fil, mor renkli bir fildir. Okulda hademelik yapar. Anne ve babası zengin olsa da, kendisi zengin değildir. Okuldaki 1. hademedir. Geri kalan saatlerinde uyur, yemek yer ve video oyunu oynar. Genelde hep aylak aylak dolaşır. Kral Şakir Necatiyi kim seslendiriyor?

Kral Şakir Necatiyi seslendiren kimdir
Kral Şakir Necatiyi seslendiren Levent Ünsal

 

Peki, Kral Şakir Necatiyi seslendiren kimdir? Necatiyi yani fil Necatiyi seslendiren kişi Leven Ünsal'dı. "Di"li geçmiş zaman kullandık çünkü Levent Ünsal geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. Peki, Levent Ünsal kimdir? İşte Levent Ünsal biyografisi:

Levent Ünsal 15 Ağustos 1965 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yülsek Okulu mezunudur.

Sanat yaşamına 1983'te tiyatro oyuncusu olarak Ferhan Şensoy Tiyatrosu'nda adım attı 2002 yılına kadar burada sahneye çıktı.

1992 ile 2004 yılları arasında Türkiye'nin ilk radyocularından birisi olarak Kent FM, Hür FM, Best FM ve NTV Radyo'da çeşitli programlara imza attı.

Ünsal televizyon çalışmalarıda yapmış 1996-1998 yılları arasında; TGRT kanalında yayınlanan "Tekmi Çiftmi?" ve ATV kanalında "Çürük Elma" yarışma programlarını sundu. Birçok yapımda seslendirme yapan Ünsal özellikle ilk yerli animasyon yapım olarak bilinen Kral Şakir'de Necati karakterine sesiyle hayat vermiştir..

Kral Şakir Necatiyi seslendiren kimdir
Levent Ünsal'ın İstanbul Kocasinan'da bulunan mezarlığı

 

Ünsal'ın yer aldığı diğer bazı yapımlar arasında tiyatro oyunları; Şahları da Vururlar, Üç Dahi, Cyrano de Bergerac, Karmakarışık, Kahraman Osman, Sona Erdi Abuzer Nasıl Kurtulur?, Patron Kim? ve Kuş Kafesi ile sinema filmi; Pardon vb. sayılabilir.

Ünsal "Kuş Kafesi" adlı tiyatro oyunu ile "En İyi Komedi Oyuncusu" dalında Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülü ile "Cyrano De Bergerac" adlı tiyatro oyunundaki rolü ile Sadri Alışık Ödülleri'nde "Yılın En Başarılı Komedi Erkek Oyuncusu" ödülünün sahibi olmuştur.

Evli bir erkek çocuğu babası olan oyuncu, dublaj sanatçısı ve sunucu Levent Ünsal 21 Mart 2020'de İstanbul'da kalp krizi sonucu 54 yaşında ölmüştür.

Cenazesi İstanbul'da Kocasinan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yorumlar

Mustafa efe Allah rahmetlinin abime çok üzüldüm