KPSS yerleştirme ve tercih sonuçları açıklandı

KPSS yerleştirme veya tercih sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. Yerleşme sonuçları ÖSYM Aday İşlemleri Bölümünden rahatlıkla öğrenilebilir.

Google Haberlere Abone ol
KPSS yerleştirme ve tercih sonuçları açıklandı

Yüzbinlerce memur adayının merakla beklediği tercih ve yerleştirme işlemlerinin sonuçları belli oldu. Aile Bakanlığı'na alınacak 2 bin 23 kişi için yapılan tercih işlemleri yani KPSS 2019/6 tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sözleşmeli pozisyonları için yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, KPSS 2019/6 tercih sonuçları bilgilerini AİS şifreleri ve TC Kimlik Numaraları ile öğrenebilecek.

ÖSYM'den sonuçlarla ilgili yapılan açıklama ise şöyle; KPSS-2019/6 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 06 Aralık 2019 tarihinde saat 15.45'ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Boşta kontenjanın kalmadığı yerleştirme işlemlerinde ortaöğretimden tercih yapan 7 bin 701 adaydan 82'si, ön lisanstan tercih yapan 43 bin 26 adaydan 326'sı, lisanstan tercih yapan 72 bin 924 adaydan da bin 905'i yerleşti.

Böylelikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına 2 bin 23 kişi yerleşmiş oldu.

Yorumlar