KPSS skandalında son dakika gelişmesi: ÖSYM başkanı görevden alındı

KPSS son dakika gelişmesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, KPSS sorularının bir yayınevinin sorularıyla aynı olması üzerine ÖSYM başkanının görevden aldı. Öte yandan DDK'ya da sınavı acil olarak inceleme talimatı verdi. Sınavın her an iptal olabileceği konuşuluyor.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan ÖSYM başkanını affetmedi

KPSS sorularıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin hakkını yedirmeyeceklerini belirterek ÖSYM başkanını anında görevden aldı. 

DDK'YA SINAVI İNCELEME TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KPSS sorularının bir yayınevinin deneme sorularıyla aynı olduğu iddiasıyla ilgili söylentiler üzerine ilk olarak Devlet Denetleme Kurulu'na sınavı inceleme talimatı verdi.

 İletişim Başkanlığı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu’na inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır” bilgisini verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.

ÖSYM BAŞKANI AYGÜN GÖREVDEN ALINDI

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün görevden alındığı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

KPSS'de sorulan soruların sınavdan önce bir yayınevinin deneme sınavında çıktığı öne sürülmüş, iddia ÖSYM tarafından yalanlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat vermişti. Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

HALİS AYGÜN KİMDİR?

Prof. Dr. Halis Aygün, 1968 yılında Giresun Şebinkarahisar'da doğdu.

1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun olan Aygün, Yüksek Lisansını 1992 yılında aynı üniversitede tamamladı.

Aygün, doktorasını 1997'de London City University'de tamamladı. 1989-1993 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olan Aygün, Kocaeli Üniversitesi'nde 1998'de yardımcı doçent, 2000'de doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını aldı.


 

Yorumlar