KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman nasıl yapılır açıklandı

KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra gözler KPSS ortaöğretim tercihleri nasıl yapılır sorusunun cevabına çevrildi.

Google Haberlere Abone ol
KPSS tercih tarihleri açıklandı

Yüzbinlerce ortaöğretim mezunu memur adayının merakla beklediği KPSS ortaöğretim sınav sonuçları nihayet  ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesinden giriş yaparak sonuçları öğrenip puanlarını görebilirler. Puanlarını öğrenen öğrencilerin veya memur adaylarının şu anda kafasında tek soru işareti var. Aldıkları puanlarla ne yapacakları, nasıl bir pozisyana yerleşebileceklerini, tercih işlemlerinin nasıl ve nereden yapılacağı konusunu merak ediyorlar. Peki, KPSS ortaöğretim tercihleri nasıl ve nereden yapılacak? Tercih işlemleri ne zaman başlayacak?

Bilindiği gibi KPSS bir memur alım ölçme ve değerlendirme sınavıdır. Bu puanla devlet kurumlarına alınacak kamu personeli belirleniyor. Dolayısıyla devlet kurumlarının memur alımlarını başlatacakları dönemlerde aynı şekilde tercihler de başlamış olacak. Yani Önümüzdeki dönemde memur alımı yapıldığı duyurusu yapıldıktan sonra KPSS tercih işlemleri de başlamış olacak. KPSS tercih işlemleri ise ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılıyor. Adaylar aday bilgileriyle giriş yaparak tercih işlemleri sekmesinden kendilerine uygun pozisyonları tercih edecek ve yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekleyecek. 

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih kılavuzu da yayımlanacak. KPSS tercihlerinin yapılacağı tarih ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı ancak 24 Aralık'tan kısa bir süre sonra tercihlerin başlaması bekleniyor.

ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS ön lisans kılavuzu içerisinde yer alan bilgiler şu şekilde:

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır.

Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM'nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

2020 Kamu Personel Seçme Sınavı'na (2020-KPSS Ön Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtıldı.

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebilecekler.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkan veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibariyle aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuruda belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.

Adayların branş bazında sıralamaları incelerken göz önünde bulundurması gerekenleri içeren teknik açıklama metnine aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

BRANŞ BAZINDA SIRALAMA AÇIKLANDI

Sınava atılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtıldı. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebilecek.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibariyle aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlandı.

Adayların branş bazında sıralamaları incelerken göz önünde bulundurması gerekenleri içeren teknik açıklama metnine aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

AÇIKLAMA GELDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, KPSS-2020/2 merkezi yerleştirme aday tercih işlemlerinin 30 Aralık 2020-7 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirebileceğini duyurdu.

Yorumlar