KPSS iptal edildi iddiası doğru, iptal edilecek mi?

KPSS iptal edildi iddiasının kaynağı nedir, sorular çalındı mı, sınavın iptali gerçekten söz konusu mu?

Google Haberlere Abone ol
KPSS iptal edildi iddiası doğru, iptal edilecek mi

KPSS iptal edildi iddiası doğru mu, iptal edilecek mi, iddiaların kaynağı nedir, sorular çalındı mı, sınavın iptali gerçekten söz konusu mu, iptal söylentileri nereden kaynaklanıyor, konuyla ilgili ÖSYM'den bir açıklama geldi mi?

Türkiye genelinde hafta sonu yapılan KPSS sınavıyla ilgili olarak bugün bazı platformlarda "sınav iptal edilecek veya sınavın iptal edilmesine neden olacak skandal" şeklinde bazı haberler yer aldı. KPSS iptal edildi iddiası doğru mu, iptal edilecek mi?

Haberlerin kısa süre içinde sosyal medya üzerinden de yayılması üzerine ÖSYM tarafından açıklama yapıldı.

2022 KPSS lisans oturumları ile ilgili skandal iddialar sosyal medya üzerinde dolaşamaya başladı.

TGRT Haber'in aktardığı son dakika bilgisine göre KPSS sorularının çalındığı iddiaları ortalığı karıştırdı.

Söz konusu iddialarda KPSS'de çıkan soruların bazılarının bir yayının yayınladığı deneme sınavlarında yer aldığı iddia edildi. İddialarda birçok sorunun çıktığı belirtilirken sınavın iptal edilmesini isteyen binlerce kişi sosyal medyada kampanya başlattı.

Söz konusu iddialar sosyal medyada günün en çok konuşulan konusu haline gelirken adaylardan bazıları bu soruların bir denemede aynen çıktığını iddia ederek sınavın iptal edilmesi gerektiğini savundu.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazın.

ÖSYM AÇIKLAMASINDA NE DEDİ?

Sosyal medya platformlarında gündem olan, KPSS'deki soruların sınavdan önce bir yayınevi tarafından yayımlandığı şeklindeki iddiaların ardından ÖSYM bir açıklama yaptı.

ÖSYM KPSS sorularının kopya olduğuna ilişkin yapılan sosyal medya paylaşımları üzerine şu açıklamayı yaptı:

2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 2022 KPSS lisans sınavının iptali söz konusu değil. 

YENİ GELİŞMELER İPTAL SİNYALİ OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR

ÖSYM iddiaları reddetti ancak Cumhurbaşkanlığı ididaları ciddiye aldı. 

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatiyla Devlet Denetleme Kurulu hemen göreve başladı. KPSS sınavını incelemeye alan DDK'nın incelemesi sonrasında iptal kararı çıkması muhtemel görünüyor. Çünkü öncesinde yaşanan gelişme kararın bu yönde olacağını gösteriyor. O gelişme de ÖSYM başkanının görevden alınması oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gece yarısı kararnamesiyle ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı.

DDK'DAN İLK AÇIKLAMA

KPSS'de çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin gündemini meşgul eden konuyla ilgili olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat verdi. Son olarak, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Arıncı, "Bugün DDK müfettişleri KPSS sınavı ile ilgili ÖSYM'ye gidecek. Problemli bir durum var gibi gözüküyor." dedi.

KPSS'de çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin gündemini meşgul eden konuyla ilgili olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat verdi.

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı ise müfettişlerin bugün ÖSYM'e gideceğini duyurdu. Arıncı, ''Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor.'' dedi.


 

Yorumlar